Gépi épületbontás:

 

Nagy tapasztalattal rendelkezünk gépi épületbontás terén is, többemeletes családi házak, ipari- és mezőgazdasági csarnoképületek, üdülőépületek gazdagítják referenciánkat.

Saját hatáskörben rombadöntéses módszert alkalmazunk, kézi bontást is igénylő munka esetén tapasztalt építőipari alvállakozókat vonunk be.

Bontást kiegészítő szolgáltatásaink: Felelős műszaki vezetés, bontási engedély ügyintézés, bontás utáni földhivatali ügyintézés, e-napló kezelése

 

 

 

 

 

 

A bővebben gombra kattintva a honlap kereső optimalizálásához szükséges szövegeket olvashat, melynek tartalmáért felelősséget nem vállalunk!

 

 

 

 

 

 

A gépi épületbontás a földmunka mellett az építkezések, felújítások fontos és szükséges része, melyet sokéves tapasztalattal rendelkező siófoki cégünk gyorsan, pontosan és magas minőségben vállal. A gépi épületbontás mellett a kézi bontási munka kiegészítésként sokszor szükségszerűen jelen van, így Ön úgy bontathat, hogy a gépi épületbontás munka a környezetvédelmi irányelveknek teljesen megfelel és a bontott anyag épségének megőrzése egy lehetséges második felhasználás céljából, teljes mértékben lehetséges. Siófok egyik legbiztosabb alapokon nyugvó, felkészült, állandó szakemberekkel dolgozó vállalkozása, a Pannonfuvar2000 Kft az Ön rendelkezésére áll mindennemű bontási munka, gépi épületbontás és kézi bontási munka esetén. A gépi épületbontás biztonságosan alkalmazható akkor is, ha az adott épületnek csak egy részét szükséges lebontani, átépítés céljából. Nemcsak Siófokon, hanem az országban bárhol szívesen állunk rendelkezésére gépi épületbontás, gondos, pontos munkavégzés céljából. Ha csak egy régi kéményt, kidőlt –bedőlt falú melléképületet, istállót kell lebontani gépi épületbontás segítségével, ugyanúgy számíthat a siófoki Pannonfuvar2000 Kft segítségére, mint ha egy volt TSZ épületet, létesítményt, vagy nagy területen épült, régi gyárépületet kell lebontani és szintén fontos a minőségi, biztonságos gépi épületbontás modern gépekkel. A gépi épületbontás is kimondottan alkalmas arra, hogy a bontott anyagot kímélően távolítsuk el, gyorsan és a lehető legkisebb port és zajt okozva. Természetesen Ön dönti el, hogy a gépi épületbontás munka során mely anyagot, mely építő elemeket bontsunk ki annak épségére tejesen vigyázva, hogy Ön felhasználhassa azt egy másik építkezéshez. A téglák, tetőfedő elemek, nyílászárók például teljesen kímélően kiemelhetőek és cégünk gondoskodik megfelelő védelmükről, szakszerű csoportosításukról, tárolásukról is az újabb felhasználáshoz, folyamatosan, a gépi épületbontás előtt végzett kézi bontási munka során. A törmelékanyag is felhasználható, mely a gépi épületbontás munka során keletkezik, például ágyazati anyag készítésére.

A gépi épületbontás nagy szakértelmet igénylő munka, melyben Siófokon a Pannonfuvar2000 Kft áll az Ön rendelkezésére, szakembereink sokoldalú tapasztalata munkánk minőségének záloga. Nemcsak a gépi épületbontás, hanem a kézi bontási munka is a feladattól függően különböző arányú lehet. Ha egy épület, létesítmény már elavult, gazdaságosan nem felújítható, akkor a gépi épületbontás, sokszor a gondos kézi bontási munkával kiegészítve, lehetővé teszi a környezetvédelmi irányelveknek megfelelő építőanyag hasznosítást, újrafelhasználás céljára történő szakszerű kiemelést, válogatást és tárolást, továbbá a törmelék újrafelhasználását, az inert hulladék elszállítását és tárolását saját inert hulladékgyűjtő telepünkön. E munka kiegészíti a gépi épületbontás munkáját, cégünk így még sokoldalúbban áll az Ön rendelkezésére Siófokon és az ország bármely pontján. A funkciójának már nem megfelelő, vagy funkcióját vesztett épület esetén a gépi épületbontás nagy jelentőségű munka a jövő építkezéseit illetően, mivel időben elvégezve az értékes építőanyagokat még azelőtt megmenti, mielőtt azok az enyészeté lennének. A külső és a belső bontási munka alapvetően fontos része a környezetkímélő, modern építkezésnek, felújításnak is, ebben az esetben az épületbontás az épület szerkezetét nem érinti. Siófokon, cégünk gépparkja lehetővé teszi szinte az összes gépi épületbontás munkát, ami csak adódhat, továbbá a gépi épületbontás munkához szorosan kapcsolódó egyéb munkafolyamatok céljára, mint a gépi földmunka és az inert hulladék elszállítása, szintén a legalkalmasabbak modern és környezetkímélő gépeink.

 

A Pannonfuvar2000 Kft Siófokon kiemelkedik a szakmai tapasztalat magas szintje, az összetartó csapat és a megrendelői igényeknek való széleskörű megfelelés terén. Az acél szerkezetű csarnokok bontása, a speciális gépi épületbontás is cégünk profiljába tartozik, csakúgy, mint a kisebb belső bontási munkák, melyek fontosak, elengedhetetlenek egy felújítás során családi ház, társasház, lakás, vagy nagyobb épület esetén egyaránt. Siófok egyik legbiztosabb alapokon nyugvó, évtizedek óta folyamatosan növekvő megrendelői körrel rendelkező építőipari vállalkozása a Pannonfuvar2000 Kft. A gépi épületbontás munka minőségében is alapvetően fontos és meglátszik munkatársaink magas fokú szakmai tudása, tapasztalata. Minden építőanyag az Ön elképzeléseinek megfelelően kerül kibontásra, szakszerű elhelyezésre, cégünk összetetten, többfajta, egymást kiegészítő munkát is vállal egy projekten belül, így az Ön válláról a legtöbb gondot tudjuk levenni a régi épülettel, telekkel és a kibontott építőanyaggal, a törmelékkel, valamint a hulladékkal kapcsolatban. A siófoki Pannonfuvar2000 Kft komoly előnye ez az összetett, összekapcsolható, modern szolgáltatás, melynek a gépi épületbontás munka az Ön rendelésének megfelelően fő eleme, vagy csak egy része is lehet.

Siófokon, évtizedek óta megbízhatóan működő építőipari cégünk az Ön igényeinek modern, környezetkímélő és gazdaságos technológiák használatával felel meg. A gépi épületbontással kapcsolatban, az emberekben sok tévhit él, pedig ennek nem kellene így lennie. A technológia, a módszerek folyamatos fejlődésével, a megjelenő új építőanyagokkal, technológiákkal, a gépi épületbontás is folyamatosan fejlődő szolgáltatás kell, hogy legyen. A nagy zaj és nagy por, valamint a hetekig tartó zűrzavar idejének vége: a modern gépi épületbontás a gondosan megtervezett munkafolyamatról szól, amelyben mindezek a kellemetlenségek a lehető legjobban minimalizálva vannak a lakókörnyezet kényelme, biztonsága és a természeti környezet védelme érdekében. Ez már alap dolog.  Szintén tévhit a gépi épületbontással kapcsolatban, hogy a gépi épületbontás az épület anyagaival károsítóan, kíméletlenül bánik, még újra beépíthető, jó állapotú elemeket tesz beépíthetetlenné. A mai modern technológiával, a kiváló szakmai tudás birtokában, mely siófoki cégünk sajátja, mindettől Megrendelőinknek nem kell tartania. Ha Ön a lebontandó épület anyagát minél nagyobb százalékban szeretné újra felhasználni és kíméletes bontási munkát szeretne, az is teljesen lehetséges, a gépi épületbontás és a kézi bontási munka együttes, jól összehangolt, megtervezett alkalmazásával.  Sokszor előfordul az is, hogy a lebontandó épületnek csak bizonyos elemeit kell különösen megkímélni, így az Ön kérésének megfelelően, minden bontási munkánál egyénileg kezeljük az épület anyagát. Például, igen régi épület esetében, ahol különleges beépített elemek vannak, melyekre különösen kell vigyázni, a gépi épületbontás és a kézi bontási munka különleges odafigyelést igényel. Akár egy díszes korlát, akár egy egyedi rozetta, jó minőségű, díszes, faragott ajtó, ablak vagy kapu, szakszerű, óvatos kiemelése és védett elkülönítése a bontási munka során alapvető, ha Ön kéri.

Siófokon, a Pannonfuvar2000 Kft magas szintű szolgáltatást nyújt a legkorszerűbb technika, tudás alkalmazásával, szakember gárdánk megbízható, elkötelezett csapat.  Az Ön egyedi igényei és a környezetvédelem, valamint a gazdaságosság irányelvei a fő meghatározó elemek munkánkban, a gépi épületbontás terén is. A gépi épületbontás mellett, az épület lebontása utáni gondos, pontos tereprendezési munkához praktikusan igénybe vehető gépi földmunka szolgáltatásunk és inert hulladék elszállítási, kezelési, tárolási szolgáltatásunk. Így Ön egy komplex munkafolyamatot oldhat meg egyszerűen.

Siófok, gépi épületbontás: Miben több a Pannonfuvar2000 Kft?

Szakembereink folyamatos továbbképzése természetes, ezért tudásunk, technológiánk mindig naprakész. Figyelemmel követjük az előírások, EU irányelvek mellett az építőanyag újrafelhasználása terén a különböző nemzetközi innovációkat is, hogy minél szélesebb körben tegyük környezetvédővé és még gazdaságosabbá a gépi épületbontás munkafolyamatát is. Az építkezéseken szükség van a teljesen összehangolt, minőségi munkára. Ebben siófoki cégünk egy külön pluszt nyújt Önnek: Igen sokféle munkafolyamatot bízhat ránk, így egyszerűbb egy nagyobb arányú építkezés, hiszen kevesebb céggel együtt dolgozva lehet az eredményt jól nyomon követhetően, gazdaságosan, környezetkímélő módon megvalósítani. Gépi épületbontás szolgáltatásunk nemcsak egyszerű bontás: ezzel együtt a lebontandó épület anyagainak pontos felmérése, valamint az újrafelhasználásuknak pontos megtervezése az Ön elképzelései alapján.  Siófokon a Pannonfuvar2000 Kft a hosszú évtizedek alatt sokat bizonyított, minőségi szaktudást és megbízható munkát képviseli, emellett a környezetvédelem terén cégünk a legnagyobb hatékonyságra törekszik.  Gépi épületbontás szolgáltatásunk mellé, velünk egyszerűen megoldhatja a gépi földmunkát és az inert hulladék elszállítását is, ami az Ön beruházását sokkal egyszerűbbé, áttekinthetőbbé és gazdaságosabbá teszi, mintha három külön céget bízott volna meg a három, egyébként teljesen összetartozó munkafolyamat elvégzésére.

Siófoki cégünk a gépi épületbontás és a kézi bontás munkálataira teljes körű garanciát vállal, emellett, speciális bontási munkák esetén is készséggel állunk rendelkezésére. A gépi épületbontás terén cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik Siófokon és környékén.

A gépi épületbontás egy kiemelten fontos lépés, a nagyarányú építkezések és a kicsi felújítások terén is. A vonatkozó EU irányelvek és magyar jogszabályok egyaránt előírnak sokféle feltételt, sokféle apró dolgot, melyet az, aki úgy gondolja, saját maga bont le egy melléképületet például, nem lát át. Kevesen tudják, de számos bontási munka, még a kisebbek közül is, építési engedélyhez kötött tevékenység, sőt, részletes tervezettel, dokumentációval kell rendelkeznie. Ezért szükséges a bontási munkákhoz megbízható, nagy szaktudású dolgozókkal rendelkezésre álló céget megbízni akkor is, ha csak egy melléképületről van szó. Cégünk számos kisebb és nagyobb gépi épületbontás tapasztalattal rendelkezik, a bontási munka előírások szerinti elvégzése, dokumentálása pedig az Ön válláról rengeteg terhet levesz. A törmelék elszállítása és tárolása, összekacsolódó szolgáltatásként megrendelhető, így Ön nagyban leegyszerűsítheti az építkezési projekt több részét, siófoki cégünk megbízható munkájával.

Siófok, gépi épületbontás: Cégünk szolgáltatásai: gépi épületbontás, a törmelék elszállítása, olyan épületek lebontása szakszerű gépi épületbontás és kézi bontás alkalmazásával, melyeket gazdaságosan nem lehet felújítani. Gépi épületbontás az Ön igényei szerint, például olyan bontás, mely belső szerkezetet nem érint, szerkezet bontása, a törmelék konténeres elszállítása. Gépi épületbontás siófoki cégünk szolgáltatásában családi házak, betonszerkezetes épületek, üzemek, ill. gyárépületek, raktárak, panel épületek, valamint a kisebb bontási munkálatok (melléképület, épületrész).  Veszélyes, romos épületek, építmények szakszerű, biztonságos, gyors bontása korszerű gépi épületbontás alkalmazásával, megbízható siófoki cégünk által.

Szakszerűen lebontani a legkülönfélébb épületeket lehetséges, gépi épületbontás segítségével, ehhez jól kell ismerni, fel kell mérni azok szerkezetét, anyagát, épületgépészeti jellemzőit, az épületgépészeti rendszer állapotát az épületben. Számos esetben a bontandó épületből megmenthető olyan nagy érték, amelyre a bontató tulajdonos nem is gondolt, hogy még „kinyerhető” az ingatlanból. Ez az „értékmentési” munka az épületbontás előtt és közben is folyik, részletesebben pedig a Megrendelő elképzeléseinek megfelelően végezhető. Siófokon cégünk, a Pannonfuvar 2000 Kft a legmodernebb elvárásokhoz, technológiához és a környezetvédelmi irányelvekhez alakította egész gépparkját és sokoldalúan választható munkafolyamatait.  Siófoki cégünk segítségével, a gépi épületbontás és a kézi bontás is sokoldalúan rendelhető, komplex szolgáltatásként. Összehangoljuk az egyes munkákat, részfeladatokat, a gépi épületbontás, a földmunka és a törmelék elszállítása terén egyaránt. Nagyobb munkák esetén alvállalkozóink munkájával kibővített, összeszokott csapatunk áll Megrendelőink rendelkezésére gépi épületbontás és ezzel együtt végzett kézi bontási munka esetén. A gépi épületbontási munka és a kézi bontási munka végzését megszervezzük az Ön igénye szerint, siófoki cégünk kiterjedt kapcsolatköre biztosítja a gépi épületbontás terén is a gyors és költséghatékony munkát.
Siófoki cégünk korszerű földmunkagép és egyéb munkagép parkkal, valamint EU környezetvédelmi irányelveknek megfelelő tárolási, inert hulladék elhelyezési rendszerrel rendelkezik. Munkánk gépi épületbontás terén is precíz, biztonságos, szakszerű.

Siófok, gépi épületbontás: Költséghatékonyság

A gépi épületbontás munka terén is a költséghatékonyság alapvetően fontos. A munka költségét nagyon sok minden meghatározza, ezért a pontos felmérés és tervezés mindig megelőzi a munkát, melyből Megrendelőink pontosan, részletesen láthatják a gépi épületbontás munka költségét. A felmérés nemcsak a költségek pontosítására szolgál, hanem fontos részét képezi a megrendelés után a munka pontos dokumentációjának is.

Siófok, gépi épületbontás: a hatékony földmunka elengedhetetlen

A gépi épületbontás munkafolyamata után szükségképpen következik a szükséges gépi földmunka elvégzése. Siófoki cégünk gépparkja a földmunka terén is kiemelkedően gyors, biztonságos és hatékony munkára képes. Szakembereink az adott építési telken az Ön elképzeléseinek megfelelően kialakítják a terepet az új épület számára vagy bármilyen egyéb céllal, ami az Ön építési projektjében szerepel.

Modern gépparkunk a földmunkák terén is a gondos tervezés során a gyors, pontos, gazdaságos kivitelezés eszköze. A gépi épületbontás után a szakszerűen szétválogatott építőanyagot, törmeléket a telekről biztonságosan el kell szállítani és a telket teljes mértékben alkalmassá kell tenni arra, hogy következő funkciójának megfeleljen.

Nemcsak az épületek, hanem egyéb építmények, épített elemek szakszerű bontása is siófoki cégünk feladatai közé tartozik. A gépi épületbontás és a kézi bontás együttes alkalmazása lehetővé teszi a legegyszerűbbtől a legösszetettebbig a bontási munkát elvégezni. Nemcsak az épület lebontása, hanem a gépi épületbontás és a kézi bontási munka segítségével, a régi épület már nemkívánatos, korszerűtlen burkolatának vagy egyéb elemeinek eltávolítása is biztonságos, gyors, gazdaságos, környezetkímélő módon, korszerűen lehetséges. A gépi épületbontás folyamata mindig jól megtervezett és szisztematikus és elengedhetetlen, hogy egyéb munkafolyamatok is kapcsolódjanak hozzá, melyeknél mind ugyanúgy fontos a minőség, a szakértelem, a nagy tapasztalat, melyben siófoki cégünk egyaránt kiemelkedő.

Az épületgépészeti rendszer egy épület legösszetettebb részét képezi, egyben, sokszor igen értékes anyagokat, gépészeti elemeket lehetséges kinyerni így a bontásra szánt épületből. Az épületgépészeti elemeket a gépi épületbontás alatt az Ön céljainak megfelelően kezeljük. Kibontásuk mindig nagy gondosságot, pontosságot igényel és természetesen a gépi épületbontás munka megkezdése előtt az épületet teljes mértékben elő kell készíteni a biztonságos bonthatóságra. Mindezt siófoki cégünk több évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársai elvégzik az összes bontásra szánt épület esetében, még a gépi épületbontás megkezdése előtt. Többek között ilyen részletek, jellemzők miatt is engedélyköteles tevékenység a legtöbb esetben egy épület, építmény, létesítmény lebontása: az emberélet és a környezet biztonsága, épsége a legalapvetőbben fontos és ezt csak a bontáshoz értő, nagy tudású, tapasztalt szakember gárda tudja biztosítani a gépi épületbontás munka alatt.


Tehát például, a következő további munkálatok tartoznak hozzá a gépi épületbontás munkájához: a bontásra szánt épület felmérése, az engedélyeztetési folyamat elindítása és az engedélyeztetés ügyintézése, ezzel együtt részletes bontási terv készítése a lebontandó ingatlanra.

Ennek már része és a gépi épületbontás munkát is megelőzi a közművek, épületgépészet állapotának felmérése, dokumentálása és a Megrendelő kérésének megfelelő, de mindenekelőtt szakszerű és biztonságos kezelése, előkészítése az eltávolításra. El kell távolítani az elavult víz - és gázellátási rendszert, mely munkafolyamatnál a szakértelem és odafigyelés létfontosságú. A gépi épületbontási munka megkezdődik az összes szükséges és a Megrendelő kívánságának megfelelő előkészítési munka után és gyorsan, biztonságosan, a lehető legkisebb por –és zajszennyezés mellett, befejeződik. Cégünk rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően ütemezi a gépi épületbontás munkáját és a kézi bontási munkálatok során a kibontandó elemek kezelését. A még beépíthető elemek elkülönítése, összesítése szintén a feladat része. Mindezek gyakran még gazdaságosabbá teszik a bontás egész munkáját, hiszen a még beépíthető elemek azonnal értékesíthetőek a piacon, ezáltal az Ön költségei is részlegesen, visszatérülnek. A gépi épületbontás mellett, az épülethez tartozó egyéb elemek lebontása, illetve felbontása is a munka része. Siófoki cégünk készséggel áll az Ön rendelkezésére a járda, kerítés elbontásában is, valamint a teraszok, balkonok, illetve forgalmas helyeken lévő, nehezen megközelíthető, vagy nagy elővigyázatossággal bontandó épületrészek bontása esetén is.  A különleges gépi épületbontási technológiák tovább szélesítik a lehetőségek körét, melyeknél szintén alapvető a kibontott anyagok minél nagyobb arányú gazdaságos újrafelhasználása. Siófoki cégünk gépparkja és munkatársaink szaktudása biztosíték arra, hogy Ön a legnehezebben elbontható épület, létesítmény esetén is bátran számíthat ránk. Ha például a lebontandó épület mellett problémát jelentenek a telken természetes akadályok is, esetleg egy –két veszélyes öreg fát kell biztonságosan eltávolítani, abban is számíthat siófoki cégünk segítségére. A tetőszerkezetek bontásánál például, mivel ez az egyik legismertebb bontás, melynél az anyagot általában újra beépítik, nagyfokú gondosságra és sok kézi munkára van szükség, s ilyenkor is gyakran találkozunk a munkát akadályozó, vagy viharkár, egyéb miatt a tetőre rádőlt, azt beomlasztó fákkal. Ezeket a vihar kidöntötte fákat is óvatosan és nagy szakértelemmel kell eltávolítani az emberélet és a környezet biztonsága érdekében. Ezért siófoki cégünk munkája igen sokrétű és gyakorlatilag a legtöbbször a gépi épületbontás és a kézi bontás, valamint a gépi földmunka munkafolyamata szervesen összekapcsolódik.

Tetőszerkezetek bontása esetén megrendelőink el is várják a legtöbb esetben, hogy a fedőanyagot minél nagyobb arányban épen őrizzük meg és helyezzük biztonságba. Egyes esetekben viszont szükséges a költségek és a Megrendelő hasznának mérlegelése, melyben szintén számíthat több évtizedes tapasztalattal rendelkező siófoki szakembereink segítségére.  Például, vannak olyan tetőfedési anyagok, melyek nemcsak korszerűtlenek, de az egészséget veszélyeztető összetevőket tartalmaznak. Például a palatető, a régi hullámpala nemcsak gyenge és már nehezen felhasználható anyag, de köztudott, hogy egészségre káros összetevőket tartalmaz (melyről 40 éve még senki sem tudott). A hullámpalát sokszor még be szokták építeni, tároló melléképületek tetőfedéséhez, vagy egyéb, nem lakás célokra, ám nem tudják, hogy az azbeszt tartalmú hullámpala beépítése, értékesítése is tilos. Amennyiben a Megrendelő a lebontás és nem a bontás nélküli felújítás mellett dönt, a tetőzet anyaga, a tetőfedő anyag összetevői, állapota, a tetőszigetelés anyaga nagyon fontos és befolyásolja a gépi épületbontás munka technológiáját, arányát a kézi bontási munka mellett. Csak a tető lebontása egy ingatlanon akkor indokolt, ha nem gazdaságos a bontás nélküli felújítása, vagy alapvető szerkezeti hibák vannak vagy alakultak ki a tetőszerkezetben, melyeket csak bontással és újra felépítéssel lehet kijavítani. Nálunk a tető bontása is gazdaságos és szakszerű, gyors, összehangolt munkafolyamat, melyben van lehetőség nagyobb arányú, pontos és biztonságos gépi épületbontás alkalmazására is a kézi bontási munka mellett.

Elvárások a gépi épületbontás terén: siófoki cégünk szolgáltatása

Ahogy már előzőleg kifejtettük, két alapvető dolognak kell érvényesülnie a gépi épületbontás és a kézi bontási munka terén, melyeket siófoki cégünk alapvetőnek tart: az élet és a környezet biztonsága. A bontás, gépi épületbontás és a kézi bontási munka tehát sohasem egyenlő a rombolással! Műemlékek, műtárgyak esetén pedig még kiemeltebb jelentősége van a biztonságnak, ki kell küszöbölni a gépi épületbontás során a borulásveszélyt, az erre alkalmazható legmodernebb technológiával, például a falazatot ellen támasztjuk zsaluzattal, vagy feszített kötélzetet alkalmazunk.

Siófoki cégünk a biztosítást és védelmet a gépi épületbontás anyagszerkezete és mérete alapján határozza meg. A bontani kívánt épület környezete is megkövetel különböző védelmi megoldásokat, például régi belvárosi polgári házak, társasházak esetében a gépi bontás mellett nagyon nagy arányban szükséges a kézi bontási munka és a megfelelő védőállvány használata, mivel az utcán a járókelők testi épségét a bontási munka alatt védeni kell. A gépi épületbontás során keletkező por mennyiségét és a szállóanyagot locsolással és egyéb védelemmel kötjük le.

Siófok, gépi épületbontás: a munka lépései

A gépi épületbontás munkálatainak megtervezése

Siófoki cégünk eddigi gyakorlatában is a gépi épületbontás megtervezése sok egyéni tényező alapján készül el. A lebontandó ingatlan besorolása, állapota, helye, anyaga csak néhány alapvető szempont a gépi épületbontás tervének elkészítéséhez. Még további szempontokat jelent a Megrendelő személyes javaslata, elvárása a bontott anyagokkal kapcsolatban, valamint az egész munkafolyamatot le tudja egyszerűsíteni, ha a gépi épületbontás mellett a kapcsolódó szükséges munkákat, a gépi földmunkát és az inert hulladék elhelyezését is megrendeli siófoki cégünktől. A terv elkészítése nemcsak a gépi épületbontás minősége és nyomon követhetősége, de a költségek kiszámítása szempontjából is döntő. Emellett a magyar hatályos jogszabályok is előírják a bontási terv megfelelő elkészítését. Cégünk nagy gyakorlattal rendelkezik e tervezési, felmérési munkában, tehát Önnek nem kell aggódnia az épületbontás ügyintézésével kapcsolatosan sem.

A következő lépés a gépi épületbontás megrendelése esetén a bontási engedélyek ügyintézése.

Az ügyintézést Megrendelőnk személyesen is végezheti, ám bízhatja ránk is, siófoki cégünk teljes körűen elintézi Önnek a gépi épületbontás munka engedélyeztetését. Ehhez már a következő, kötelező lépés is szükséges: Siófoki cégünk elvégzi a részletes bontási terv elkészítését. Már a munkafolyamat tervezésekor egyben megtervezzük és kivitelezzük is a közművek lekötését, hogy a gépi épületbontás munkafolyamatára felkészítsük az ingatlant.

Külön engedélyt kell kérni (ezt siófoki cégünk is elvégzi a Megrendelő külön kérése alapján) a gáz és az elektromos fogyasztás előkészítéséhez, lekötéséhez.

Bizonyos fajta fákat, növényeket a gépi épületbontás biztonsága miatt feltétlenül szükséges eltávolítani a bontandó épület közvetlen környezetéből. Nagyon zsúfolt telkeken, ahol értékes és érzékeny növények vannak, melyeket a munkagépek károsítanának mozgásukkal a gépi épületbontás során, a növényeket védeni kell, vagy ha a lebontandó épület olyan helyen van, ahova munkagéppel nem lehet eljutni, az nagyon megnehezíti a bontási munkát, de nem lehetetleníti el: ilyen esetben összeszokott csapatunk egyéni megoldást tervez meg a bontási munkára, melyben nagyobb szerepet kap a kézi bontás. A gépi épületbontás megkezdése előtt emellett, még van lehetőség ideiglenes mérőhelyek kialakítására is az Ön kérésére, melyet siófoki cégünk elvégez. Így a víz és az elektromos fogyasztás egy kihelyezett, biztonságos, ideiglenes mérőhelyről nyomon követhető, mialatt a gépi épületbontás munkáját végezzük.

Siófoki cégünk munkatársai továbbá a különböző bontott anyagokat, melyek a gépi épületbontás és kézi bontás során keletkeztek, fajta, anyag, funkció szerint gondosan elkülönítve pontosan feljegyzik, például a különböző tégla, beton és aszfalt, valamint egyéb anyagok elkülönített tárolása, szállítása. A megrendelő igénye szerint siófoki cégünk az elkülönített, újra beépíthető anyagokat szakszerűen elhelyezi, munkatársaink a megfelelő, környezetvédő anyaghasznosítást elvégzik a bontási munkálatok alatt folyamatosan. A gépi épületbontás és a kézi bontás során folyamatosan elkülönített és épen kiemelt beépíthető elemek, például a nyílászárók, azok szárnyai és tokjai is lehetőleg, a szakszerű elkülönítésben biztonsággal tárolhatók egészen a bontási munka befejezéséig, továbbá értékesíthetőek vagy beépíthetőek egy másik épületbe.

A gépi épületbontás és kézi bontás során alapvetően szükséges folyamat a megfelelő anyagkezelés, az újrahasznosítás céljára, vagyis a haszonanyag szelektálása. Siófoki cégünk tapasztalt munkatársai a keletkező hasznosítható anyagot megfelelően szelektálják és kezelik, így igen nagy arányban válik egy épület akár összes anyaga újrafelhasználhatóvá valamilyen formában, mellyel védjük a környezetet. Siófoki cégünk alapelve a minél hatékonyabb és modernebb környezetvédő megoldások, technológiák folyamatos kifejlesztése és alkalmazása a gépi épületbontás terén is.

A tégla, építőanyag szelektálása mellett például a bontott betonelemek szelektálására is lehetőség van, számos bontott betonelem igen jól értékesíthető a piacon, emellett, a törött betonelemek is kiválóan újrafelhasználhatók, darálás után, mindez a Megrendelő által választható plusz opció a gépi épületbontás terén.

Siófok, gépi épületbontás: Bontásra használt gépparkunkról

Siófoki cégünk munkatársai mindig az adott munka és a szállítandó anyagok alapján a legmegfelelőbb járművekkel és gépekkel dolgoznak, így a környezetvédelem mellett a gyorsaság, pontosság és a költséghatékonyság ebben is megvalósul. A gépi épületbontás céljára üzemeltetett gépparkunk jellemzője a rendszeresen karbantartott, ellenőrzött kiváló minőség. A gépi épületbontás munkafolyamata megköveteli a legnagyobb szakértelmet és odafigyelést, mert ez a munka alapvetően veszélyes. Emiatt gépparkunk esetében is a kiváló minőség és a tökéletes, minden munka előtt ellenőrzött tökéletes üzemképesség és biztonság alapvető. Mindig a legbiztonságosabb technológiát alkalmazzuk, mely gazdaságos is. A gépi épületbontás terén is, mint minden munka terén, az első és legfontosabb szempont a biztonság, minden egyéb csak ez után következik. Mindamellett, siófoki cégünk szolgáltatásában a gépi épületbontás jól szervezettsége, kímélő, környezettudatos, praktikus szervezése azt is elősegíti, hogy velünk a gépi épületbontás nemcsak biztonságos, hanem gyors és költséghatékony is egyben. Siófoki cégünk szolgáltatásában a hatékony építőipari kivitelezés természetes része a mindig az adott építési projektnek megfelelő, biztonságos és környezetkímélő, emellett gazdaságos gépi épületbontási munka. Ajánlatunkban összetartozó munkafolyamatok részeként a gépi épületbontás még gazdaságosabb és egyszerűbben átlátható munkafolyamat minden építtető, befektető számára.

Cégünk Siófokon és vonzáskörzetében jelentős múlttal és tapasztalatokkal rendelkezik az építőipar területén. Megrendelőink elvárásainak megfelelve folyamatosan fejlesztünk a gépi épületbontás területén is. Sokféle gyakorlatunk mellett a folyamatos fejlesztéseknek és továbbképzéseknek köszönhetően munkatársaink bárminemű bontási munka esetén az Önnek legmegfelelőbb, optimális megoldást találják meg, valósítják meg a projekt keretében. Nagyon népszerű az összevont, együtt megrendelhető többféle szolgáltatásunk, melynek a gépi épületbontás a legfőbb eleme. Ma a jogszabályi változásokkal, az EU –s irányelvek folyamatos szigorodásával a környezetvédelmi és anyagtakarékossági szempontok az építőiparban is egyre fontosabbá váltak. Emiatt, cégünk Siófokon és vonzáskörzetében eddigi referencia munkáink során is alapvetően ezeket a fő elveket valósította meg a legfőbb szempont, a biztonság mellett. Megrendelőink elégedettségét emellett siófoki cégünk folyamatos sikere, az egyre több és nagyobb megrendelés is bizonyítja. Hatékonyan és a határidőket betartva, modern technológiák használatával végezzük a gépi épületbontás munkákat, melyekkel nemcsak minőségben és gyorsaságban, hanem nem utolsósorban gördülékeny szervezésben, a papírmunka teljes átvállalásában és ügyintézésében a Megrendelő kérésére, továbbá a hatályos környezetvédelmi irányelvek maximális érvényesítésével is kitűnünk.

Siófok, gépi épületbontás: A gépi épületbontási munka és a mélyépítés kapcsolata

Számtalan olyan épület, létesítmény van, melynél messze nem elég csupán a „felszínen” dolgozni akkor sem, ha gépi épületbontási munkáról van szó. A régi helyére felhúzandó új épület, létesítmény alapjai nem szükségszerűen egyeznek meg vagy alapulnak a korábbi, lebontandó épület földalatti részeire, mélyalapozására. A régi közmű vezetékek szakszerű eltávolítása és a terület előkészítése az új épület mélyalapozási munkálatai számára, szintén nagyon fontos része lehet a gépi épületbontás munkájának is. Célszerű a két munkafolyamatot egymással egy lépésben egyeztetni és összehangolni. Siófoki cégünk készséggel áll az Ön rendelkezésére. A régi vízvezeték, gáz –és szennyvíz vezeték szakszerű kibontása és a jogszabályoknak, előírásoknak megfelelő kezelése, újrafelhasználásra való előkészítése, szakszerű tárolása szintén megrendelhető szolgáltatás, mellyel állunk az Ön rendelkezésére. Ezáltal a gépi épületbontási munka egésze kiválóan beilleszthető részmunkafolyamatként az építkezési projektbe, segítve a többi munkát végző szakembereket, vállalkozókat.

Siófok, gépi épületbontás: Szakszerű bontást vállalunk:

Családi házak, nagyobb társasházak, melléképületek, romos, veszélyes épületek, beton létesítmények esetén. Az épülethez tartozó régi útburkolatok anyaguktól függően feltörhetők, felszedhetők és anyagukból, (pl. beton vagy aszfalt) egyéb, fontos építőipari újrafelhasznált anyag készülhet. Egy lebontott épület összes bontott anyagának, a technológia fejlődésével és természetesen a gondos, hozzáértő gépi épületbontás és kézi bontás munka által, egyre nagyobb hányada közvetlenül és közvetetten újrafelhasználható! Ezzel a lehető legtöbbet tehetjük környezetünk védelméért és az építkezési költségeket is csökkenthetjük vele úgy, hogy a minőség továbbra is kiváló marad.

A gépi épületbontás munkájához hozzátartozik a sitt megfelelő elszállítása is, mely rendelhető munka. Siófoki cégünk kiemelkedik abban, hogy az építési hulladék (vagyis az inert hulladék) elhelyezésére megfelelő, tanúsított inert hulladék lerakóhellyel rendelkezünk. Ön kombinált megrendeléssel választhatja az építési törmelék, inert hulladék szakszerű elszállítását és lerakóhelyünkön való elhelyezését. Ezen opcióval gépi épületbontás szolgáltatásunk az Ön számára még inkább teljes körű.

Siófoki cégünk a gépi épületbontás munkáját garanciákkal vállalja.

Cégünk a jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelkedett, kiemelkedik abban, hogy a nehéz körülmények ellenére nagyarányú fejlesztéseket és folyamatos fejlődést valósítunk meg minden nap és nálunk is bebizonyosodik a régi igazság: a megbízható, minőségi munka iránt mindig van kereslet. Célunk, hogy mindig naprakészen biztosítsuk a minőséget, megbízhatóságot. Mivel megrendeléseink száma folyamatosan növekszik, ezért még hatékonyabban tudunk fejleszteni és tudjuk tovább képezni szakembereinket. Ezáltal a gépi épületbontás minősége és hatékonysága nálunk igazodik a legújabb elvárásokhoz, Megrendelőinket így mindig magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni.

Siófoki cégünk a gépi épületbontás terén is gyorsan elkészíti az Ön számára az árajánlatot, a bontandó épület, létesítmény felmérése után.

A gépi és kézi épületbontás folyamata egy normál családi ház lebontásánál:

Siófokon és vonzáskörzetében elvégzett referencia munkáink is alátámasztják, hogy minden gépi épületbontás munka és kézi bontás esetén egy célszerű sorrendet kell betartani, hogy elkerüljük a balesetveszélyt, valamint a gépi épületbontás szabályos és költséghatékony legyen.

  1. Az Ön megrendelésére, a bontási engedélyek beszerzését is átvállaljuk. A bontási engedélyt az önkormányzat építési osztályán kell kérni. Számíthat siófoki cégünk teljes körű ügyintézésére.  Még ugyanekkor, a közművek megfelelő előkészítését, az ideiglenes elzárást, áthelyezést, vagy eltávolítást meg kell valósítani (bejelentéssel az adott szolgáltatók felé). Ha szükséges, ilyenkor kerül sor az ideiglenes mérőóra kihelyezésekre. Mindezek engedélyköteles munkák, a gépi épületbontás előtt.
  2. A második fázisban a kéményt és a tetőszerkezetet szakszerűen szétszereljük, a cserepeket, vagy egyéb tetőfedő anyagot gondosan eltávolítjuk, és védett helyen összegyűjtjük. A tetőlécet és a szarufákat is gondosan eltávolítjuk, állapotának megfelelően kezeljük. Elemi kár esetén az esetleges rádőlt fa eltávolítása még összetettebbé teszi a munkafolyamatot. Hacsak nem teljesen károsodott (pl. megégett vagy elázott), akkor a tetőfedő elemek és a faszerkezet is újra beépíthető, ezért gondosan, óvatosan kell kezelni.
  3. A gépi épületbontás és kézi bontás munkájának következő lépése a födém, a faanyag és a gerendák, illetve a bélés testek eltávolítása.  Nagyobb anyagok eltávolítása biztosan mozgó, pontosan dolgozó markológépeinkkel, teljesen biztonságos és jól kiegészíti a kézi bontási munkát így a gépi épületbontás.
  4. A következő fázis a nyílászárók kiemelése. Ha a bontási munkát a megrendelő nagyon sürgősen kéri, akkor az előző fázissal együtt történhet, szintén szükséges lehet itt is a gépi épületbontás a kézi bontási munka mellett, például nagyobb, nehezebben kiszedhető tokok esetén.
  5. Mindezek után következhet a gépi épületbontás nagyobb arányú alkalmazása a lebontandó épületen.
  6. Az épület felszíni részén a gépi épületbontás elvégzése után a gépi munkával az alapzat eltávolítása történik, vagyis a sávalap kiforgatása. Ez a lépés a Megrendelő elvárása alapján kihagyható, ha a régi épület alapjára kíván újabb épületet emelni, vagy egy jó minőségű, például betonozott alapot egyéb célra felhasználni.
  7. Legutoljára következik (ha az épület alatt nincsenek elbontandó épített földalatti terek), a telken a terep kiegyenlítése a gépi épületbontás után, vagyis a konkrét gépi földmunka, mely már opcionális, siófoki cégünk szolgáltatásában külön rendelhető.

 

Siófok, gépi épületbontás: a bontási engedélyekkel kapcsolatos bővebb tudnivalók

Egy gazdasági épület vagy lakóház elbontása ugyanúgy engedélyköteles tevékenység, mint az építkezés. Aki engedély nélkül lebont egy lakóházat vagy melléképületet, az ugyanúgy számíthat jogi következményekre, mintha engedély nélkül építkezett volna, emellett az engedély nélküli, „házilagos” bontás, mivel szakszerűtlen és megfelelő védőberendezés és munkagépek nélkül történik, gyakorlatilag életveszélyes.

 

Csak engedéllyel végezhető a gépi épületbontás és kézi bontás, ha:

 

Az építmény térfogata meghaladja az 500 m3-t, valamint a rendezett terepcsatlakozástól mérve 6,0 m-nél nagyobb a magassága. A korábbi szabályozás szerint még, 2010. május 28-ig azt az épületet csak engedéllyel lehetett bontani, melynek térfogata 1000 m3-nél nagyobb, valamint a rendezett terepcsatlakozástól mérve 9,0 m-nél nagyobb a magassága.

Ha az építmény műemlék telkén áll, akkor a bontás szintén engedélyhez kötött, 2010. május 28-tól: A műemléki területen álló építmény, ha térfogata nagyobb, mint100,0 m3, valamint a rendezett terepcsatlakozástól mérve magassága nagyobb, mint 2 méter, engedéllyel bontható.

Ha zártsorú vagy ikres házról van szó, akkor mérettől függetlenül engedélyhez kötött a gépi épületbontás és kézi bontás.

5. Ha többszintes épületről van szó, akkor egy teljes szint lebontása gépi épületbontás és kézi bontás alkalmazásával egyaránt, szintén engedélyköteles, 2010. május 28-ától.

 

Bejelentéssel, vagy hatósági ügyintézés nélkül bontható, a gépi épületbontás vagy kézi ontás egyidejű megkezdése mellett:

 

Ha az épület, építmény térfogata 500,0 m3vagy annál kisebb, valamint, ha a rendezett terepcsatlakozástól mérve magassága 6 m, vagy annál kisebb.
Ha az épület, építmény műemléki területen áll, akkor, ha térfogata 100,0 m3 vagy annál kisebb, illetve, ha a rendezett terepcsatlakozástól mérve magassága 2m-vagy kisebb.

 

Az elektronikus hírközlési építmények esetén a gépi épületbontás és kézi bontás is szintén csak bejelentéssel lehetséges, amennyiben az antenna nagyobb bármely irányban 4 méternél. Műtárgy esetén, ha az antenna tartószerkezete az antennával együtt nagyobb, mint 6 méter, szintén bejelentéssel bontható.

Bontási bejelentés szükséges a gépi épületbontás és kézi bontás folytatásához régi óvóhelyek (polgári védelmi építmények) és olyan pincék esetében, melyek közterületről nyílnak. Ha a pince nem nyílik közterületről, akkor abban az esetben is be kell jelenteni a bontást, ha a pince 2 méternél mélyebb.

Az olyan támfal bontása is bejelentés köteles, melynek magassága nagyobb 2 méternél.

Minden olyan építmény, épület bontása bejelentés köteles, mely azbesztet tartalmaz. Erre különleges eljárások, szabályok vonatkoznak.

Továbbá, az égéstermék-elvezetők, kémények bontása is bejelentéshez kötött.

 

 

A lakóépületek esetén a bontásra vonatkozó szabályok változtak, amely a gépi épületbontás szempontjából is fontos

 

A lakóépület bontása, amennyiben nem műemléki területről és telekről van szó:

Bontási engedéllyel végezhető csak a gépi épületbontás és kézi bontás, ha a lakóépület térfogata nagyobb, mint 1000 m3, valamint a rendezett terepcsatlakozástól mérve magassága meghaladja a 9 métert. Ha zártsorú vagy ikerházról van szó, akkor bármekkora méret esetén bontási engedély szükséges.  Bontási bejelentéssel bontható az épület, ha térfogata kisebb, mint1000 m3, valamint a rendezett terepcsatlakozástól mérve magassága nem haladja meg a 9 métert. Akkor is bejelentési kötelezettség alá tartozik a lakóingatlan bontása, ha azbesztet tartalmaz.

Tehát, lakóépület bontásához minimum bejelentés, adott mérethatárok felett pedig engedély szükséges, függetlenül attól, hogy gépi épületbontás, vagy kézi bontás történik.

A gépi épületbontás, kézi bontási munka megrendelésekor már a szükséges mellékelendő dokumentumokat be kell szerezni, illetve el kell készíteni, az adott bontani kívánt ingatlanra vonatkozóan, melyben szintén állunk az Ön rendelkezésére.

A bontási engedélyiránti kérelemmel együtt beadandó mellékletek:

A bontási engedélykérelem mellé csatolni kell, az engedély tartalmától függően a következőket, a gépi épületbontás és kézi bontás megkezdése előtt:

Mellékelni kell az építészeti és műszaki dokumentációt legalább három példányban. Plusz egy példány szükséges az érdekelt szakhatóságok számára. Amennyiben a kérelem benyújtáskor már rendelkezésre áll a szükséges és előírt szakhatósági állásfoglalás, részükre már plusz példány nem szükséges.

Mellékelni kell a gépi épületbontás és kézi bontás megkezdése előtt a tervezői nyilatkozatot is,

valamint az építési jogosultságot igazoló dokumentumokat egyaránt.

 

A bontási engedély költsége

 

A bontási engedély eljárásához az illeték összege minden 100 m2-re 10 000 forint, máshogy számítva folyóméterenként 1000 Ft, illetve darabonként 10 000 forint.

 

A bontási engedély ügyintézésének határideje

 

A bontási engedély eljárásának maximális ideje, a kérelem előterjesztésétől számított huszonkét munkanap.  E határidőn belül a hivatal választ ad.

Mit vizsgálnak a bontási engedélykérelem elbírálásában?

 

Az elbírálás során az építésügyi hatóság megvizsgálja a következőket:

Megfelel - e a tervezett gépi épületbontás és kézi bontás a vonatkozó környezetvédelmi, biztonsági, kulturális örökségvédelmi, műszaki, valamint egyéb követelményeknek, emellett, hogy a bontást jogszabály vagy ingatlan-nyilvántartási bejegyzés engedélyezi, vagy sem.

 

Ha a fenti feltételeknek a bontási kérelem nem felel meg, akkor az építésügyi hatóság a bontási kérelmet határozattal elutasítja.

 

A határozatban szerepelnek a gépi épületbontás és kézi bontás elvégzendő munkájára vonatkozó különböző részletek, úgymint:

Járulékos építmények, melyek a bontási tevékenység miatt szükségessé váltak, illetve az építmény elbontására és a tereprendezésre, környezetrendezés engedélyezésére, valamint kötelezettségére vonatkozó rendelkezések,

Utalnak arra, hogy a bontási tevékenység elvégzését kötelező bejelenteni.

A Hivatal a határozatban arról is tájékoztat, hogy az építtetőnek, miután a gépi épületbontás és kézi bontás befejeződött, kérelmet szükséges benyújtania a földhivatalhoz, hogy bejelentse a változást, melyet az ingatlan-nyilvántartásban átvezetnek. Emellett mellékelnie kell záradékolt változási vázrajzot is, melyen a megvalósult állapot egyértelműen látszik a gépi épületbontás és kézi bontás munkájával kapcsolatban.

A határozatban végül kitérnek részletesen arra, hogy a gépi épületbontás és kézi bontás befejezése után a keletkezett hulladékokról bontási hulladék nyilvántartó lapot kell készíttetnie, amelyet a környezetvédelmi hatósághoz kell benyújtani.

 

A kiadott bontási engedély meddig hatályos?

 

Ha az engedély jogerőssé válását követően 2 éven belül a gépi épületbontás és kézi bontás tevékenységét nem kezdték meg, illetve nem hosszabbították meg az engedély hatályosságát. Az időtartam viszont lehet 2 évnél rövidebb időre is meghatározva, az építésügyi hatóság megállapítása szerint.

 

Hosszabbítás egy évre kérhető, amely megismételhető, feltéve, ha a jogszabályok változása ezt nem érinti.

 

...............................................................

Fontos tudnivaló az azbesztről!

Magyarországon az 1960 –as és 1980 –as évek között épült ingatlanok esetében különleges elővigyázatosságra és előzetes felmérésre van szükség, ha gyanítható, hogy azbeszttartalmú építő, vagy szigetelőanyag, adalékanyag került beépítésre a gépi épületbontás, kézi bontás céljára kijelölt ingatlanba. Kevesen tudják a következőket:

Ha azbesztet tartalmaz az épület, elbontása előtt a törvény szerint kötelező az azbesztmentesítés, melyet csak erre jogosult, megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek végezhetnek vegyvédelmi öltözetben, alacsony nyomású fóliasátor alatt. Az azbeszt potenciálisan rákkeltő veszélyes hulladék.  Ma Magyarországon nagyon nehéz az azbesztmentesítés helyzete. Bár törvény tiltja beépítését, ha valamely épületben azbeszt van, azt engedély nélkül tilos elbontani (tehát házilag hozzányúlni), valamint ugyanúgy tilos házilag barkácsolva, megbolygatva, bevonni valamilyen védőanyaggal (vagyis elzárni). Az azbesztből megkülönböztetünk különböző típusokat, melyeknek színük is különböző. A fehér azbesztet a pala, hullámpala tartalmazza, igen kis százalékban (maximum 15 %). A szürke és kék azbeszt még veszélyesebb. A legveszélyesebb fajta a szigetelésre használt, szabad formában (szálas), vagy szigetelőcsík formájában használt azbeszt. Régi panelépületek alagsorában sok helyen egyszerűen szabadon felfújták a szálas azbesztet annak idején, bármiféle szigetelés, lefedés nélkül, emiatt a szél az egész házban a légtérbe beviszi a porló anyagot. Jelenleg az ország, az önkormányzatok az azbesztmentesítést nem tudják finanszírozni, a lakók összefogásával, közös erőből lenne csak lehetséges. Ideiglenes megoldást is tilos a szálas azbeszten alkalmazni, mert az is megbolygatja (pl fóliázás). A hullámpalákat pedig egészségvédelmi, környezetvédelmi okokból tilos házilag nemcsak leszerelni, hanem bitumenes technikával megerősíteni is, ugyanis ez a későbbi biztonságos eltávolítást lehetetlenné teheti! Azbeszt tartalmú hullámpalát, palát (a bontott pala legnagyobb része ilyen) tilos kereskedelmi forgalomban értékesíteni. Akinek hullámpala van a házán, melléképületén, annak tilos azt tisztítania is, mivel a tisztítás kioldja a veszélyes anyagot és a természeti környezetbe, a kertbe, szomszéd kertjébe juttatja a láthatatlan, életveszélyes azbesztport. Tehát az egyetlen legális és biztonságos megoldás az azbesztmentesítés. A jelenlegi jogszabály szerint beépítve építőanyagnak számít (melyhez felújítás ügyén nyúlni házilag szigorúan tilos és börtönbüntetés jár érte), bontva viszont veszélyes hulladék. Ha az elbontandó épület bármilyen formában azbesztet tartalmaz (ez a helyszíni felméréskor kiderül), akkor, bejelentéssel végezhető a gépi épületbontás és kézi bontás, de csak miután az arra jogosult szakemberek által az azbesztmentesítés megtörténik.


Gépi épületbontás, Siófok: Bontási engedélyezési terv, gépi épületbontás munkafolyamata

A Bontási engedélyezési terv részei, tartalma

A Terv első részében ismertetjük a gépi épületbontás, kézi bontás előtt álló építményt.

Fel kell tüntetni az építtető (a gépi épületbontás és kézi bontás alá kerülő építmény tulajdonosa) nevét, lakcímét, valamint külön az építés helyét is (a dokumentumban hivatalosan annak ellenére építtetőt és építést nevezünk meg, hogy tulajdonképpen bontásról van szó).  Ezután pontosan feltüntetésre kerülnek a generálkivitelező, a tervező és az építészmérnök adatai, egyéb adatok mellett, (ingatlan adatai, dátum).
A Bontási műszaki leírásban pontosan meg kell fogalmazni a gépi épületbontás, kézi bontás okát, vagyis meg kell indokolni, hogy miért szükséges lebontani az építményt. Az indok például, egy átlagos gépi épületbontás esetén a következő lehet (de mindig egyéni):

Az épület anyagai, elrendezése oly nagyon korszerűtlen, valamint olyan mértékű felújításra lenne szükség az épület biztonságos használhatóságához, amely gazdaságosan nem lenne kivitelezhető, vagyis az ingatlan értékéhez képest igen magas többletköltséget eredményezne. A tulajdonos ezért egy új ingatlan építése mellett döntött, mely az elbontandó ingatlanhoz tartozó telken kerül felépítésre, de nem az elbontandó épület helyén.

Az ezután következő Szerkezeti leírásban a gépi épületbontás, kézi bontás alá kerülő épület műszaki adatai kerülnek felsorolásra. Először pontosan leírjuk a gépi épületbontás, kézi bontás célkára kijelölt ingatlan szerkezetét, kialakítását. Majd pontosan meghatározásra kerül az alapozás, a falazat, a héjazat, a fedélszék, a födémszerkezet, a padlóburkolatok, valamint a nyílászárók anyaga, típusa, szerkezete. Ez a leírás röviden, tömören azt is megmutatja, hogy a gépi épületbontás, kézi bontás munka során milyen építőanyagok kerülnek kibontásra, tehát ezeket kell majd használhatóságuknak megfelelően, anyaguk, funkciójuk szerint szortírozni.


Csak az érvényes, jogerőre emelkedett bontási engedély birtokában kezdhető meg a gépi épületbontás, kézi bontás. A megbízott felelős vezető feladata a bontási munkálatok vezetése.

Siófoki cégünk dolgozói a gépi épületbontás, kézi bontás munkáját a hatályos Építőipari Baleset-elhárító és Egészségügyi óvórendszabályok ismeretében, azoknak teljes betartásával végzik. Ez határozza meg a gépi épületbontás, kézi bontás technológiáját, a balesetveszélyek ismeretét és azok megelőzési módját. A gépi épületbontás, kézi bontás az ennek megfelelő védőöltözetben, felszerelésben történik: sisak, védőkesztyű, porálarc, védőszemüveg, váll –és tenyérvédők, egyéb felszerelés. A gépi épületbontás, kézi bontás során siófoki cégünk az egész munka környezetét a jogszabálynak, előírásoknak megfelelően előkészíti és munkatársaink számára minden szükséges és ajánlott felszerelést biztosítunk: ivóvizet vagy védőitalt, szociális és étkező helyiségeket, elsősegélynyújtó felszerelést.
A gépi épületbontás, kézi bontás alatt a bontási területet a szabálynak megfelelően elkerítjük a biztonsági sáv szerint legalább 2m magas kerítés és állandó őrzés segítségével.
A gépi épületbontás, kézi bontás során siófoki cégünk gondoskodik mind az újrahasznosítható, mind pedig a hulladék anyagok ideiglenesen, vagy hosszútávon történő tárolásáról, illetve folyamatos elszállításról.


Siófoki cégünk a gépi épületbontás, kézi bontás megkezdése előtt az alábbi munkákat végzi el:


Ellenőrizzük a szükséges bontási engedélyek érvényességét, valamint a tervező által benyújtott tervek adatait összevetjük a terepen tapasztalt állapotokkal. Ha probléma nem merül fel, siófoki cégünk átveszi a terepet a gépi épületbontás, kézi bontás végzéséhez. Építésvezető munkatársunk megnyitja a Munkanaplót.
Mielőtt a gépi épületbontás, kézi bontás munka megkezdődhet, amennyiben a lebontandó ingatlan közműellátottsággal bír, úgy az illetékes hivatalok által siófoki cégünk az ingatlant lekapcsoltatja a víz,  a gáz, az elektromos áram és közmű hálózatról,valamint, ha van, a telefon és a kábelhálózatról. A lekapcsolást siófoki cégünk gondosan leellenőrzi.  Ha a gépi épületbontás, kézi bontás után az adott területre újabb ingatlan épül, melyet szintén közművesíteni kell, akkor siófoki cégünk maximálisan gondoskodik, Megrendelőnk igényei alapján az adott közüzemi kapcsolatok megtartásáról. Ezért, siófoki cégünk munkatársai feltárják és ellenőrzik a vezetékeket, a csatornát stb.

Siófoki cégünk munkatársai a gépi épületbontás, kézi bontás előtt bontásra alkalmas állapotba hozzák az építményt, vagyis a kimozdítható berendezési tárgyakat kiszereljük, leltározzuk és elszállítjuk a Megrendelő elvárása alapján, a hatályos környezetvédelmi szabályok betartásával.

A gépi épületbontás, kézi bontás előtt elvégzendő szakipari munkák siófoki cégünk szolgáltatásában

Kibontjuk a vízszerelési berendezési tárgyakat: siófoki cégünk a Megrendelő késérének megfelelően kezeli a gondosan kibontott mosdókat, vezetékeket. A fürdőszobai berendezés, ha ép, akkor teljesen beépíthető máshova, így óvatosan kezelve elkülönítjük, amennyiben Megrendelőnk így rendeli a gépi épületbontás és kézi bontás munkát.

A bontási tervben részletesen leírásra kerül az összes beépített fürdőszobai és konyhai, illetve egyéb felszerelés elbontása, részletről részletre. Ennek nagy jelentősége van a gépi épületbontás, kézi bontás teljes körű felügyeletében, megtervezésében és ellenőrzésében egyaránt. Siófoki cégünk kiemelt feladatának tartja a minőségi, kímélő, környezetvédő munkát, emiatt az összes berendezést óvatosan kezeljük a gépi épületbontás és kézi bontás során is. A fűtési rendszer elbontása előtt meggyőződünk a rendszer leürítéséről.

A burkolatok bontása siófoki cégünk munkájában a Megrendelő igénye alapján történik. A burkolat rögzítésének módja és minősége meghatározza eltávolításának módját. Sokszor a helyszínen derül ki, hogy mennyire bontható gazdaságosan a burkolat fokozott óvatossággal egy lehetséges újra beépítés céljára. A faburkolatok bontásánál is ügyelünk az értékes faanyag épségére, azonban, ha gomba, vagy rovarkárosodást észlelünk, a károsodott darabokat elkülönítjük, és megsemmisítés céljára elszállítjuk. A felhasználható kibontott faburkolatot siófoki cégünk munkatársai kötegelve elkülönítik és a Megrendelő igényének megfelelően kezelik.
Siófoki cégünk kiemelten fontosnak tartja a bontott anyagok megfelelő, környezettudatos, biztonságos kezelését a gépi épületbontás, kézi bontás során. A nyílászárókat ezért óvatosan, az üveges részekre fokozottan vigyázva emeljük ki. A jó állapotú, újra beépíthető nyílászárók egészben bontandók, míg a korhadt fakeretek, szerkezetek úgy bontandók, hogy a bennük lévő üveget vigyázva, egészben kiemeljük és elszállítjuk.
Sok faanyagot tartalmazó épületeknél a gépi épületbontás és kézi bontás során, siófoki cégünk munkatársai átvizsgálják a faanyagot és a korhadt, gombafertőzött, rovarjárta részeket elkülönítik a bontás során. Az értékes faanyag vagy újra beépíthető, vagy más célra felhasználható a Megrendelő célja szerint. A gépi épületbontás és kézi bontás során a szegek eltávolítása és tisztítás, kötegelés, elkülönítés hozzátartozik munkánkhoz. Siófoki cégünk munkatársai a faanyagot számozzák és deponálják.

Gépi épületbontás és kézi bontás, Siófok: a bontási technológia


Először siófoki cégünk munkatársai az építmény szerkezeti állapotát feltérképezik és megvizsgálják, ebből kiderítjük, hogy a gépi épületbontás, kézi bontás során mely szerkezetek esetében várható labilitás, vagy kimozdulás. Mielőtt a jelölt részeken a gépi épületbontás, kézi bontás megtörténik, az állékonyságot siófoki cégünk munkatársai alátámasztással, kidúcolással biztosítják.

Gépi épületbontás és kézi bontás, Siófok: a tetőszerkezetek bontásának menete
Először a bádogos munkákat távolítjuk el, majd a héjazatot gondosan lefejtjük, miközben a kőműves szerkezeteket megkíméljük. A gépi épületbontás és kézi bontás során vigyázni kell a kémény és az oromfal stabilitására. A fedélszék bontásánál, a fa állapotának megfelelően járunk el. (A fa állapota és az ácskötések épsége). Rovar- vagy gombakárosodott faanyag esetén siófoki cégünk a megfelelő biztonsági előírásoknak megfelelően elkülöníti a fertőzött részeket (az előírások szerint bejelentéssel és a megfelelő helyszíni elégetéssel, majd a hamu elszállításával gondoskodunk a fertőzött faanyagról). Elöregedett ácskötések esetén siófoki cégünk munkatársai a faanyagot megfelelően biztosítva, kibontják, szegtelenítik, deponálják, elszállítják a gépi épületbontás és kézi bontás során.
Biztonságosan, az előírásoknak megfelelően megépített állványzatokról dolgozva, siófoki cégünk munkatársai a bontási munkát biztonságosan, gyorsan és hatékonyan végzik. A gépi épületbontás és kézi bontás menetét befolyásolja, hogy esős és havas időben a tetőszerkezetet és héjalást tilos bontani.

Ezután következhet a födém a gépi épületbontás és kézi bontás munkájában, melyre külön balesetvédelmi előírások vonatkoznak, a munka fokozott veszélyessége miatt. Vannak olyan födém szerkezetek, melyek állványzat nélkül bonthatók (pl. a kézzel épített poroszsüveg boltozatos födém), ám egyébként állványzatról történik a biztonságos és mindamellett gyors bontás.
Siófoki cégünk munkatársai a falazat esetében is az építmény állapotának megfelelően végzik a gépi épületbontás és kézi bontás munkáját, pontosan, gyorsan, biztonságosan. A falazóelemeket a Megrendelő elvárásának megfelelően kezeljük, igény szerint védett helyen kötésbe rakva elkülönítjük, hogy a Megrendelő egy új építménybe beépíttethesse az ép elemeket. A törött, sérült falazóelemeket anyaguknak megfelelően elkülönítve, siófoki cégünk megfelelően kezeli, környezetvédelmi előírások szerint. Különös gonddal kell bontani a kéményeket.
A gépi épületbontás teljesen alkalmas a lebontandó épület anyagainak kíméletes és biztonságos bontására, mellette a legtöbbször helyet kap a kézi bontás. A kézi épületbontást csak akkor érdemes nagyobb arányban alkalmazni, ha a kibontott anyagok, berendezések piaci értéke, beépíthetősége a Megrendelő számára megéri a hosszadalmasabb munkát, mindamellett mind a gépi, mind a kézi épületbontásnál teljes mértékben érvényesülnie kell a környezetvédelmi elvárásoknak, az anyagok felelős, takarékos, ésszerű kezelésének, elkülönítésének.

Gépi épületbontás, Siófok: az alapok kibontása, tereprendezés
Miután siófoki cégünk munkatársai elbontották a lábazati és pincefalakat, kerül sor az alapok kibontására gépi épületbontás segítségével. Erre a munkafolyamatra is fokozott biztonsági előírások érvényesek. Vannak olyan épületbontási munkák, melyeknél a Megrendelő a régi épület jó minőségű, használható alapjára tervezi építeni az új ingatant, emiatt ez az utolsó lépés ezen esetekben kimaradhat. A gépi épületbontás utáni tereprendezés siófoki cégünk kínálatában választható szolgáltatás.

Amennyiben a régi épület helyére új nem kerül, úgy az alapokat ki kell bontani és a terepet megfelelően rendezni, a Megrendelő célja szerint ez lehet az eredeti állapot visszaállítása, parkosítás, melyhez termőtalaj szállítása is szükséges lehet. Siófoki cégünk minőségi, megbízható, gyors tereprendezési munkája opcionálisan nagyon jó kiegészíti a gépi épületbontás és kézi bontás munkáját, külön megrendeléssel. Parkosítás esetén gondoskodunk a megfelelő, a környezet természetes termőrétegével megegyező talajtípusról, így az újratelepített növények könnyen, gyorsan beilleszkednek a helyi természeti környezetbe. Siófoki cégünk szolgáltatásában a Megrendelő igénye, a megrendelt munka szerint a bontott anyag és a törmelék elszállítása a tereprendezés előtt vagy közben is történhet.

A bontási terven kívül a következő dokumentumokat szükséges csatolni, elkészíteni a gépi épületbontás, kézi bontás előtt:

Amikor siófoki cégünk elkészíti Megrendelőnk számára a gépi épületbontás és kézi bontás tervét, akkor csatolnunk kell a tervhez a következőket: a gépi épületbontás, kézi bontás alá kerülő építmény, ingatlan helyszínrajzát, alaprajzokat, metszeteket, a homlokzati képet, valamint a műszaki leírást. Siófoki cégünk munkatársai a gépi épületbontás, kézi bontás alá kerülő épület övezetét vagy az épület jellegét felmérik, indokolt esetben pedig a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal jóváhagyását is (KÖH) szükséges megkérnünk a gépi épületbontás, kézi bontás megkezdéséhez. Jóváhagyásukkal bontható az épület. Siófoki cégünk munkatársai a gépi épületbontás, kézi bontás előtti felméréskor, szemrevételezés és szükség szerint feltárás útján is meggyőződnek a takart szerkezetekről. Ezek fajtája határozza meg, hogy a gépi épületbontás, kézi bontás milyen technológiával történjék. Például egy gerendás födémet és egy monolit födémet teljesen más technológiával kell elbontani. Siófoki cégünk munkatársai a felmérés alkalmával összeírják az újra felhasználható állapotú beépített szerkezeteket. A jogszabály jelenleg megnehezíti az újra beépítést, mert minden beépített szerkezet esetén szükséges a megfelelő tanúsítás, ám az anyagok kíméletes, biztonságos kezelése alapvető a környezettudatos bontási munka során. Sokszor készül például bontott téglából kerítés vagy kertészeti burkolóanyag. Cégünk Megrendelőink elképzeléseit környezettudatosan és gazdaságosan igyekszik megvalósítani.

A bontási terv a gépi épületbontás és kézi bontás  megkezdéséhez, tartalmazza a statikai műszaki leírást és szükség esetén a bontási technológiai tervet is. Mindez tartalmazza a technológiai lépéseket, melyeket a gépi épületbontás, kézi bontás során, a balesetmentes munkavégzés érdekében be kell tartani.

Amennyiben a gépi épületbontás, kézi bontás alá kerülő ingatlan zártsorú beépítésű, úgy szükséges a tartószerkezeti szakértői vélemény elkészítése, a szomszédos ingatlanok állagvédelme miatt.

A bontási terv része a gépi épületbontás, kézi bontás engedélyeztetéséhez a hulladék tervlap elkészítése is.

A gépi épületbontás, kézi bontás előtt, már a felméréskor siófoki cégünk munkatársai előzetesen, valamint utólagos igazolással kitöltik a hulladék tervlapot, melyben meg kell adni a keletkező hulladék mennyiségét és típusát. Ez az adat a bontás után lesz nyilvánvalóan teljesen pontos, ám már a felméréskor megbecsülhető. A hulladék anyagokat siófoki cégünk munkatársai fajtánként összegzik, adott mennyiség felett pedig nyilatkozni kell a hulladék kezeléséről: lerakás, elégetés vagy újrafelhasználás. A gépi épületbontás és kézi bontássorán keletkező építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályait a 45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet tartalmazza, mely az OLÉH honlapján is elérhető. A rendelet mellékleteit, amennyiben a Megrendelő ezt a munkát ránk bízza, siófoki cégünk munkatársai kitöltve mellékelik a bontási engedély kérelemhez.

Gépi épületbontás, kézi bontás, Siófok: a szomszédos házak

Siófoki cégünk biztonságos, gyors és környezettudatos munkavégzése biztosíték arra, hogy az Ön által megrendelt gépi épületbontás és kézi bontás során a szomszédos épületek nem károsodnak. A bontási engedély kérelemben, amennyiben a gépi épületbontás, kézi bontás ikres vagy zártsorú épületre vonatkozik, részletesen utalni kell rá, valamint műszaki megoldás részletes leírását kell megadni arra nézve, hogy a gépi épületbontás, kézi bontás során a szomszédos épület állaga sértetlen marad.

 

Vannak esetek, amikor a gépi épületbontás, kézi bontás a miatt különösen nehéz, mert szabálytalanul épült ingatlanokról van szó, például a szomszéd hozzáépítette a melléképületét vagy saját házát az elbontandó ingatlanhoz. Ilyen esetben siófoki cégünk munkatársai a jogszabálynak megfelelően, különösen gondos munkával végzik a bontást, amely ez esetben tovább tarthat, nehezedhet, esetenként a papírmunka, az ügyintézés is nehezedhet, ami az ingatlanok szabálytalan építettségéből ered és cégünk nem tehet róla.

Gépi épületbontás, Siófok: üzemegységek, vasbeton szerkezetek bontása

A nagyméretű, gépi épületbontás, kézi bontás céljára kijelölt épület anyaga, szerkezete erősen különbözhet a hagyományos családi házétól, melynek kíméletes, nagy arányban kézi, kisebb arányban gépi bontásáról már írtunk.  Ami azonos: minden esetben az építési sorrend fordítottját alkalmazzuk a bontás során. A használaton kívüli, funkcióját vesztett, esetleg életveszélyessé váló nagyméretű üzemcsarnokok sokszor igen nagy részben monolit szerkezetekkel épültek, valamint számosan tartalmaznak üveget és vasat, egyéb fémet a nagy mennyiségű beton mellett. Ezért a legnagyobb arányú a gépi épületbontás az ilyen létesítmények esetében, ez a gazdaságosabb és a biztonságosabb is, kiegészítő jelleget kap a kézi bontási munka. Szigeteléseik, tetőfedésük megvizsgálása, ellenőrzése különös óvatosságot kíván, mivel az ilyen célú bontandó épületekben nagy az esély az azbeszt anyagú szigetelésekre és tetőfedésre is. A szabályszerű eljárás szerint, amennyiben siófoki cégünk munkatársai a bontandó építmény, létesítmény felmérésekor azbesztet vagy más veszélyes anyagot találnak (pl salakot, mely még mindig sugározhat), azonnal, a környezet és az emberélet védelme céljából, a jogszabályban előírtan tesszük meg a lépéseket a veszélyhelyzetek elhárítására. Miután az összes veszélyes hulladékot szabályszerűen ártalmatlanították és eltávolították, sor kerülhet az építmény, létesítmény dokumentációjának elkészítésére és az engedélyek birtokában, és/vagy a bejelentés után a gépi épületbontás megkezdésére, szükséges mértékben kézi bontással együtt. A nagyobb ipari létesítmények esetén a monolit szerkezetek túlsúlyban lehetnek, esetükben csak a gépi épületbontás lehetséges. Gazdaságos, gyors, biztonságos munkát tesznek lehetővé modern, rendszeresen ellenőrzött, karbantartott gépeink és sokféle épület bontásában jártas, jól képzett szakember gárdánk. Siófoki cégünk nagy teljesítményű, minőségi, folyamatosan ellenőrzött, modern gépparkja biztosítja a biztonságos, gyors és gazdaságos gépi épületbontást a nagy létesítmények esetén is. A feltört beton, a sokszor nagy mennyiségben kinyert, nagy részben korrodált vas, acél és egyéb fém megfelelő elkülönítése, tárolása, elszállítása a Megrendelő igényének és a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően történik.  Erősen körbeépített ipari létesítmény bontásánál siófoki cégünk messzemenően gondoskodik a környező épületek, az utcafront és a természeti környezet jogszabályban meghatározott védelméről ideiglenes válaszfalakkal.

Gépi épületbontás, Siófok: Betontörés

A beton felületek feltörésére nemcsak gépi épületbontás, hanem más munka céljából is szükség lehet. Ilyenkor is fontos a pontos, biztonságos, gyors munkavégzés, melyet siófoki cégünk garantál. Járda, beton felület, betonfal feltörése vagy bontása sokszor szükségszerű a gépi épületbontás munkájával együtt, hiszen az elbontandó épülethez, létesítményhez gyakran tartozik út, járda vagy kerítés, mely szintén bontandó, vagy megromlott állapota, vagy egyéb ok miatt (például akadályozza az új épület építését közvetlenül, vagy közvetetten (például a munkagépek útvonalában lévő kerítés, betonkerítés). Siófoki cégünk sokéves tapasztalattal rendelkező munkatársaira és hatékony, mozgékony gépparkunkra a zavaró betonépítmények eltávolításában is számíthat. A gépi épületbontás során a beton feltörése, darabolása, biztonságos szállítása ma már az egyik legalapvetőbb feladatrész. Sok esetben, a gépi épületbontás során a betonelemeket egy –az egyben felhasználhatja a megrendelő az újabb építési projekthez, ahogy ez gyakran meg is történik, s rendkívül ötletes, környezetvédő megoldások születnek. Járdát, technológiai utat, vagy épített kerti elemeket lehet készíteni egy –az egyben a gépi épületbontás során egyben kiemelt, sértetlen betonelemekből. Funkcióját vesztett üzemcsarnok, gyárépület nagyobb méretű betonelemei, elemes betonkerítése sokszor kiváló járda alapanyag. Siófokon és vonzáskörzetében végzett referencia munkáink is tanúskodnak arról, hogy Megrendelőink szívesen veszik környezetvédő, tiszta és gyors megoldásainkat a gépi épületbontás és egyéb kapcsolódó munkák során felmerülő anyaggazdálkodási lehetőségek terén.

Gépi épületbontás, Siófok: A speciális gépi épületbontási munkák

Speciális gépi épületbontás mindaz a bontási munka, melynél szokatlan szerkezetű, méretű, anyagú építményt kell elbontani, vagy az épület, elbontandó létesítmény szokatlan környezetben van. Funkciójukat vesztett, esetleg már erősen károsodott gyárépületek, gyárkémények, sok acélt, vasat tartalmazó építmények, acélvázas épített szerkezetek esetén a gépi épületbontás nagyobb lélegzetű, összetettebb munkával lehetséges. Az alkalmazott technológia is más, összetettebb, mint a hagyományos családi házak, melléképületek, kerítések, kisebb bontási munkák esetén. Széleskörű referencia munkáink Siófok és vonzáskörzete területén, tapasztalatainkat tovább növelték a speciális feladatok terén is, ahol kiemelten fontos a naprakész szaktudás, a folyamatos továbbképzés, önképzés, valamint a legmodernebb technológiák és az aktuális jogszabályi háttér pontos ismerete. Cégünkben mindez természetes. Minderre siófoki cégünk a speciális bontási munkák esetében is igen nagy hangsúlyt fektet.

Az összetett anyagú, nagyobb méretű építmények bontásakor a bontott anyag és a hulladék kezelése is más, mint a hagyományos családi házak, kisebb bontási munkák esetén. A speciális méretű, formájú, funkciójú beton, vasbeton, acél és egyéb, nehezen bontható anyagú elemek egy –az egyben újbóli beépítése egy másik épületbe sokkal nehezebb, a bontott anyag speciális jellege miatt, mint a hagyományos családi ház bontott anyagáé, melyet nagyobb arányban kézi bontási munkával „megmenthetünk”. Ezért siófoki cégünk fontosnak tartja, hogy a gondosan leltározott, felmért, a gépi épületbontás során összegyűjtött, csoportosított bontott anyag, anyagának, épségének, beépíthetőségének megfelelő kezelést kapjon. Inert hulladék lerakónk segítségével, az inert hulladéknak minősülő építési törmeléket a speciális gépi épületbontások esetén is nagyon hatékonyan és tisztán tudjuk elszállítani, szortírozni, elhelyezni. Az egyéb hulladék megfelelő elhelyezéséről is Megrendelőnk külön igénye alapján siófoki cégünk munkatársai készséggel gondoskodnak.

A speciális gépi épületbontás munkák során a keletkező inert hulladék kezelésére, szállítására, tárolására is siófoki cégünk teljes mértékben felkészült. Az újrahasznosítás terén nagyon sok lehetőség van már, melyek kiemelten használhatóak azon törmelék esetében is, mely üzemcsarnok, egyéb speciális építmény bontásából származik. Alapvető követelmény mindennemű újrahasznosításnál az, hogy az újrahasznosításra szánt törmelék ne legyen szennyezett. A speciális gépi épületbontások esetén szennyezettség többféle módon is előfordulhat régi üzemcsarnokok, ipari létesítmények bontásánál, például, a már leírt azbesztszennyezés mellett lehetséges akár sugárszennyezettség is, melyet szakértőkkel szintén gondosan fel kell mérni és megfelelően hatástalanítani kell, a szennyezett anyagot elszállíttatni, illetve a szennyezett területet lezárni és a hatóságok rendelkezése szerint lehet csak folytatni ezen esetben a gépi épületbontás munkáját a helyszínen. Ugyanez vonatkozik a vegyi szennyezettségre is.

Gépi épületbontás, Siófok: Tereprendezés a gépi épületbontás után

Siófoki cégünk szolgáltatásában a gépi épületbontás és kézi bontás utáni választható, opcionális utómunka a gépi tereprendezés, melyet biztonságosan, gyorsan, hatékonyan, a környezetvédelmi előírásokat maximálisan betartva végzünk.  A gépi földmunka a gépi épületbontás utáni szükséges utómunkálat, vagy önálló tereprendezési munka is lehet, siófoki cégünk mindkét esetben az Ön rendelkezésre áll. Nagy szaktudással és tapasztalattal rendelkező munkatársaink és biztonságos, stabil, rendszeresen karbantartott gépparkunk, számos referenciánk Siófokon és vonzáskörzetében, biztosíték munkánk minőségére.

A gépi épületbontás után a terepet messze nem elég „elegyengetni”. Az adott természeti környezetet maximálisan szem előtt tartva, a gépi épületbontás munkájához szükséges esetleges változtatásokat, pl. kényszerű fakivágásokat is megfelelően kell rendezni. Például, a gépi épületbontás alatt, vagy az utáni tereprendezés során akár, sokszor jut a Megrendelő tudomására is a telekkel kapcsolatban egy –egy új információ, amely alapjában változtathatja meg a későbbi terveket. Előfordulhat és fel kell rá készülni, hogy a gépi tereprendezés során a földből előkerülhetnek olyan tárgyak, melyeket a jogszabálynak megfelelően kell kezelni, az illetékes hatóságokat értesítve. Ilyen esetekre siófoki cégünk munkatársai maximálisan felkészültek és az illetékeseket értesítve, az esetleges veszélyhelyzet elhárítása után folytatódhat a tereprendezési munka. Amennyiben siófoki cégünk munkatársai a tereprendezés során régészeti leletnek számító tárgyat találnak, úgy a miatt a hatályos jogszabály szerint vagyunk kötelesek eljárni és csak úgy folytatódhat a tereprendezési munka, ahogy az adott esetben szabályszerűen lehetséges.

Például, egyszerre vészhelyzet és a munka megszakítását is eredményezheti a telken a talajban talált második világháborús gránát, vagy bomba, egyéb fegyver, vagy szabálytalanul elásott, bármilyen veszélyes anyag. Ez esetben a vészhelyzetről értesítjük az illetékes hatóságokat és csak akkor tudjuk folytatni a munkát, ha a hatóságok engedélyezik annak folytatását.

Egész más eset, ha a gép régészeti leletnek minősülő tárgyat, tárgyakat fordít ki a földből. Ekkor a hatóság régészeti megfigyelést írhat elő.

Az emiatt bekövetkező változásokról cégünk nem tehet, tehát a tereprendezési munka során esetlegesen talált tárgyak miatti állami beavatkozás okán elhúzódó munkálatokért felelősségre nem vonható.

Siófoki cégünk vállalja magánszemélyek és cégek számára a gépi földmunka és tereprendezés teljes körű elvégzését a gépi épületbontás után és attól függetlenül is. A gépi épületbontás, kézi bontás után nemcsak a tereprendezés, hanem azzal együtt a törmelék elszállítása is rendelhető opció siófoki cégünk szolgáltatásában. A gépi földmunka a gépi épületbontás és a törmelék, bontott anyag elszállítása után már megalapozza a kertrendezési munkát is, vagy pedig az új, megépítendő ingatlan helyét megfelelően előkészíti. A gépi épületbontás, kézi bontás egész munkafolyamata alatt siófoki cégünk kiemelt figyelmet fordít a földfelszín alatti épített vezetékek védelmére, valamint a gépi épületbontás, kézi bontás után a gépi földmunka során van lehetőség arra is, hogy ekkor végezzék el a vezetékek, közművek esetleges javítását az ezzel foglalkozó szakemberek, így egy lépésben Ön több problémát is megoldhat az építési projekt során.

További nagyon jó lehetőség a gépi épületbontás, kézi bontás befejezése után, ha a Megrendelő építési tervének megfelelően, az új, megépítendő ingatlanhoz tartozó úszómedencének vagy kerti tónak a helyét is e munkafolyamatban, a tereprendezés során alakítjuk ki. Siófoki cégünk kínálatában nemcsak a gépi épületbontás, kézi bontás utáni tereprendezés során, hanem önállóan is lehetőség van az építkezés előtt, közben, illetve után a tereprendezésre, gépi földmunkára.  Sokszor a bontási munka során keletkező, pontosan fölmért és csoportosított bontott anyag számos részét a Megrendelő a megépítendő melléképülethez, a kerti létesítmények elkészítéséhez, kerti utak, útpadkák, kerítések megépítéséhez közvetlenül is fel kívánja használni. Ezért is számíthat messzemenően siófoki cégünk munkatársainak gondos, kímélő munkájára, a gépi épületbontás, kézi bontás során.

Alvállalkozóink segítségével, siófoki cégünk az Ön elképzeléseit az építkezésben, komplex, jól szervezett, jól működő, környezetvédő, gazdaságos, modern megoldásokban képes megvalósítani.  Megrendelőink számára komplex, egymással jól összekapcsolható munkáinkkal átláthatóvá, nyomon követhetővé tesszük az egész építkezés folyamatát, melynek a gépi épületbontás, kézi bontási munka, tereprendezés is csak része, ám nagyon fontos rész.

Már a gépi épületbontás munkafolyamata alatt van lehetőség nagyon praktikusan a telken különböző munkákat elvégezni, mellyel az építkezés gyorsabbá tehető és a munkafolyamatok biztonságosan, praktikusan összekapcsolhatók. Például a gépi épületbontás után közvetlenül, a gépi földmunka során van lehetőség az olyan munkák elvégzésére, mint az árokásás, a csatornázási munkák, vagy csatorna felújítás, a közműárok kiemelése.

Az árokásás és a csatornázás munkafolyamata nagyon praktikusan és biztonságosan elvégezhető a gépi épületbontás, kézi bontás után az adott telken, a Megrendelő igényeinek megfelelően, így elég egyszer megbolygatni a földet, az építkezés alatt. Siófoki cégünk gépparkja alkalmas e munkákhoz is. A munka során gépkezelőink műszeres mérőeszköz segítségével pontosítják a munkát, hogy az gyorsan és biztonságosan kivitelezhető legyen.

Siófoki cégünk kínálatában, szintén a gépi épületbontás utáni gépi földmunka keretében van lhetőség az alap, sávalap, kerítésalap kiásására. A legszűkebb helyeken is megoldjuk a gépi földmunkát. Sokoldalú gépparkunk nemcsak a gépi épületbontás végzésére, hanem az épületbontás utáni gépi földmunkához kapcsolódó egyéb munkákra is kifejezetten alkalmasak. Nagyon praktikus az újonnan építendő ház alapját egyszerre, már a gépi épületbontás befejezése után, a földmunka során kiásni a telken.

Gépi épületbontás, Siófok: a gépi épületbontás előnyei

Sokféle okból előnyös a gépi épületbontás a kézi bontási munka helyett. Egyre nagyobb arányban választják Megrendelőink a gépi épületbontási munkát, mely mellett a kézi bontás csak a szükséges kiegészítő tevékenységnek minősül. Gépparkunk sokoldalú alkalmazhatósága, gépkezelőink magas szintű tudása alapvető ok Megrendelőink számára is, a gépi épületbontási munka választásában. Kézi bontási munkát nagyobb arányban ma már csak speciális esetekben, vagy olyankor végzünk, ha a Megrendelő nagyon nagy arányban kívánja egy –az egyben beépíteni egy új épületbe az elbontandó építmény anyagát, berendezéseit, felszereléseit. Esetleg, előfordul, hogy maga az épület, ház, ipari létesítmény gépi bontással lenne bontható opcionálisan, viszont a belsejében van olyan beépített, értékes, különleges berendezés, melyet fokozottan meg kell óvni és ki kell emelni. Ilyenkor szükség van a kézi bontási munkára annak erejéig, hogy az adott értéket kiemeljük és biztonságba helyezzük, ugyanakkor kibontása is csak kézzel lehetséges. Régi, károsodott szerkezetű, ám értékes padló –és falburkolatokkal, esetleg antik lépcsővel vagy kandallóval felszerelt ház esetén is a belső kézi bontás munkálatai meg kell, hogy előzzék magának az építménynek a nagyobb arányban gépi bontását. Ilyen esetekben a gépi épületbontás ugyanúgy gazdaságos és szükséges, ám csak részben végezhető tevékenység az egész bontási munkában.

A legtöbbször a gépi épületbontás alapvető előnye, a költséghatékonyság a döntő, emellett az időtényező is számít egy építkezésben, amiért megrendelőink nagyobb arányban a gépi épületbontást választják. Amennyiben ugyanis a kézi bontással jobban megmenthető beépített elemek piaci értéke nem nagy, nehezen, vagy nem eladhatóak, a Megrendelőnek nincs rájuk szüksége, úgy gazdaságosabb, ha a gépi épületbontás van túlsúlyban. Viszont vannak anyagok, elemek, melyeknél elkerülhetetlen a kézi munka. Az üveget tartalmazó berendezések, különböző épületgépészeti berendezések és azok elemi csak kézi bontási munkával emelhetőek ki a környezet biztonságának, tisztaságának veszélyeztetése nélkül.

Vannak viszont a bontási munkának olyan részei, ahol pontosan a precízség miatt célszerűbb a gépi épületbontás mellett dönteni. Munkagéppel nagyon pontosan, precízen lehet különböző egységes, egyben kiöntött elemeket mozgatni, például nagyméretű betonelemeket, fémelemeket, melyek kiemelése kézi erővel veszélyes, pontatlan és drága lenne.

Ott viszont nem lehetséges a gépi épületbontás, ahol annyira be van építve az ingatlan környezete, hogy szinte az állványozást is épp hogy csak meg lehet oldani, ha meg lehet. Vagy, előfordulhat, hogy az egyébként gépi épületbontással jól bontható építmény csak olyan útvonalon közelíthető meg, ahova munkagépekkel egyszerűen nem lehet bejutni.

A kézi épületbontási munka még ott elengedhetetlen, ahol a gép markolója nem tud befordulni, zártabb sarkokban pl.

Gépi épületbontás terén készséggel állunk magánszemélyek és cégek rendelkezésére:

Családi házak, melléképületek, romos épületek, betonfalak –és födémek, különböző beton szerkezetek, régi utak, járdák bontása, útburkolatbontás, vasalt betonszerkezet bontás. Kiegészítő szolgáltatásokkal együtt is, siófoki cégünk szolgáltatásában.

A gépészeti és villanyszerelési bontás esetén is a gyorsaság, pontosság jellemző munkánkra. A kézi épületbontáshoz siófoki cégünk tapasztalt munkatársai, összeszokott alvállalkozói csapatunk kéziszerszámokat, vésőket használ, egyéb praktikus és biztonságos technikák mellett, az előírt, megfelelő állványozással. Gépi épületbontás terén gépparkunk sokoldalúan használható. Az épületbontás mind szabad térben, mind fedett, elzárt területen végezhető. A gépi épületbontás utáni földmunka során szükséges lehet az eltávolított föld helyét biztosítani például zsaluzással, betonozással, melyet siófoki cégünk szintén elvégez a munka biztonsága érdekében. Ere különösen akkor lehet szükség, ha a szomszédos épület túl közel van.

Megrendelőnk kérdéseire, az újonnan építendő ingatlannal kapcsolatban is készséggel válaszolunk és adunk javaslatot, a szükséges földmunkákkal kapcsolatosan is. A gépi épületbontás és kézi bontás arányát például Megrendelőnk igénye is nagyban meghatározza, a kivitelezhetőség, biztonság és gazdaságosság a fő szempontok az arányok megválasztásánál. Siófoki cégünk Megrendelőnk kérésére átvállalja a teljes ügyintézést, papírmunkát is a gépi épületbontás engedélyeztetésével, felmérésével, az elszállítandó sittel kapcsolatosan. Állunk rendelkezésére a bontott anyagok újbóli felhasználását illetően is.
Inert hulladék lerakóhelyünkre gyorsan és gazdaságosan tudjuk elszállítani a gépi épületbontás során keletkezett hulladék anyagot, amennyiben Ön ezt az opciót megrendeli. Tekintse meg referenciánkat, gépparkunkat, győződjön meg munkánk minőségéről! Készséggel várjuk megrendelését.