Szóródó építőanyag kereskedelem:


Tüzép jelleggel működő telephelyünkön mindennemű, első osztályú szóródó építőanyagot megtalál.

 

A lakosság teljes körű kiszolgálása érdekében az építőanyagok zsákos, és vödrös kiszerelésben is vásárolhatók.

(Zsákot, illetve vödröt kérjük, hozzanak magukkal!)

 

Kertépítők, felújítók figyelmébe ajánljuk jó minőségű, bevizsgált feketeföldünket, amely rostált formában is rendelkezésre áll.

 

4 m3 felett Siófok 10 km-es körzetében áraink tartalmazzák a fuvardíjat is.

 

Az alábbi lista tartalmazza a forgalmazott termékeket:

 

Kavicsok: 0-24 mosott, osztályozott homokos kavics
0-4, 0-8, 0-16 mosott, osztályzott homokos kavics
16-32 mosott
4-8 gyöngykavics fehér-sárga
32-60 kulékő
falazókő (sziklakő, fehér,vörös)
Homokok: töltés
bányahomok
vegyes (folyami, és bánya homok keverve)
folyami homok
Murvák: 22-80 murva, forgácskő
0-45, 20-55 murva
11-22, és 0-22 murva
0-4, és 4-11 murva
Földek: töltés föld
fekete föld
rostált fekete föld
Tőzeg
Bazalt 0-5, 11-22, vízépítő kő

 

Amennyiben minőségi tanúsítványra van szüksége a vásárolt termékről, kérjük jelezze azt kolléganőink felé!

 

Az anyagok előtti számok szemcsenagyságot jelölnek, és milliméterben vannak megadva.

 

A bővebben gombra kattintva a honlap kereső optimalizálásához szükséges szövegeket olvashat, melynek tartalmáért felelősséget nem vállalunk!

 

Modern járműveink felépítményei alkalmasak mindarra, hogy a szóródó építőanyag kereskedelem területén, az összes, szállítással kapcsolatos igénynek megfeleljenek, ha Ön nagyobb tételben vásárol tőlünk és szeretné, ha az anyagot az építkezés helyszínére szállítanák munkatársaink.

A szóródó építőanyag kereskedelem terén cégünk olyan választható pluszszolgáltatással is áll az Ön rendelkezésére, mint a megvásárolt szóródó építőanyag védelme az időjárás ellen, ilyenkor az anyag ponyvával ellátott járművön szállítható, ha szabad térben kerül elhelyezésre az építkezés helyszínén.
Szóródó építőanyag kereskedelem mellett, Siófokon és vonzáskörzetében praktikusan megrendelhető a gépi földmunka szolgáltatásunk is, mely a szóródó építőanyag kereskedelemmel együtt megrendelve siófoki cégünktől, az építkezés folyamatában egy jól használható, hatékony kombináció. Ezzel az építkezés átláthatóbbá és könnyebben tervezhetővé válik, ha minél több munkafolyamatot kapcsolhat össze azáltal, hogy egy cég végzi azokat. Megrendelőink tehát nagyon kedvező feltételekkel rendelhetnek, a szóródó építőanyag megvásárlása mellett földkiemelést, árokásást és toló lapozást, valamint házak és utak alapjainak előkészítését, egyéb munkákat siófoki cégünktől.
Siófoki cégünk a szóródó építőanyag kereskedelem terén Megrendelőink kérésére vállalja a rakodást is. A szóródó építőanyag kereskedelemben nagyon praktikusan rendelkezésre áll az összes rakodási munka, a raklapos szóródó építőanyag mozgatása, melyet siófoki cégünk nagykapacitású homlokrakodóival és targoncavillával vállal.

Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk többféle munkához használt gépjárművekkel és a járműparkhoz tartozó modern technikai felszereléssel biztosítja a szóródó építőanyag kereskedelem terén, az építkezés folyamatos utánpótlását a megfelelő anyagokkal, Siófokon és vonzáskörzetében.
Szóródó építőanyag kereskedelem Siófokon: Cégünk építkezők, felújítók, nagyberuházók rendelkezésére áll egyaránt nemcsak a szóródó építőanyag kereskedelem, hanem többféle, komplex szolgáltatás terén is.

A Dunántúlon cégünk mindazoknak jelenti a biztos és minőségi szóródó építőanyag beszerzési forrást, a kereskedelem és építőipar területén, akik az ellenőrzött minőséget, a rugalmas szolgáltatásokat és a nagy választékot keresik. Siófoki cégünk szóródó építőanyag kereskedelem terén is Megrendelőink rendelkezésére áll, akár sok, akár kevés építőanyagot vásárolnak is egyszerre.
Siófoki cégünk az építőipar különböző területein működik, melyben a nálunk működő szóródó építőanyag kereskedelem telephely egy fontos pont: a minőségi építőanyag kis és nagy tételben, önálló szállítással vagy cégünk szállítási szolgáltatásával rendelve is, kedvező feltételekkel és jó minőségben érhető el. A szóródó építőanyag kereskedelemben minőség terén kiemelkedő telephelyünk nemcsak az építkezők, felújítók számára fontos beszerzési forrás, hanem egyéb célokra is többféle szóródó építőanyag igen keresett, a kereskedelem területén. Például a kertépítés, kerttervezés, talajcsere mellett, a szóródó építőanyag nagyon jól használható egyéb területeken is. Például a termésköveket sokan dekorációs célra is veszik tőlünk, vagy a tiszta, fehér homokot keresik akváriumokhoz, vagy gyermek homokozókba is, játszóterekre, sőt, a strandröplabda pályákhoz is elengedhetetlen. Mindezekről írunk bővebben, hogy Ön minél sokoldalúbban használhassa fel minőségi építőanyagainkat.

Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk telephelye nagyobb járművekkel is jól megközelíthető helyen áll rendelkezésre. Cégünk fontosnak tartja a szóródó építőanyag kereskedelem területén is, a vásárlói igények folyamatos szem előtt tartását. Ezért nemcsak a szóródó építőanyag kereskedelem terén és ezzel összekapcsolható egyéb szolgáltatásainkkal, hanem szaktanácsadással is állunk Vásárlóink, Megrendelőink rendelkezésére. Nemcsak hasznos tanácsokkal szolgálunk az építkezés, felújítás terén, hanem a különböző munkafázisok során, ha a kivitelezés egy részét is ránk bízza, különböző praktikus és hatékony megoldásokat is kínálunk, melyek közül Ön kiválaszthatja a legmegfelelőbbet.

A Balaton térségének építőanyag ellátása, vagyis a szóródó építőanyag kereskedelem terén siófoki cégünk meghatározó, a nagy beruházások és a kisebb építkezések terén is. Szóródó építőanyag kereskedelemben is, fontos a nagy választék, amely telephelyünkön is rendelkezésre áll.
Szóródó építőanyag kereskedelem Siófokon: kedvező, többféle szolgáltatással elérhető árusítás és szállítás, sokoldalú, változatos kínálat, szakmailag felkészült, segítőkész munkatársak várják Önt nálunk.
Telepünkön megvásárolható és megrendelhető az építőiparban és egyéb területeken is egyre több helyen felhasznált minőségi szóródó építőanyag, az egyszerűtől a különlegesig, a kevert, egyszerűbb változattól a tisztított, vagy különleges anyagokig, mely a szóródó építőanyag kereskedelem terén egyedülálló.

Miért válassza siófoki cégünket a szóródó építőanyag kereskedelem terén is:
A Balaton vidékének természetes, változatos és értékes építőanyag lelőhelyei az egész országban különlegességet jelentenek. Sőt nemcsak Magyarország távolabbi részeiről, de külföldről is sokan keresik a Balaton vidékéről származó különböző féle, minőségi és változatos struktúrájú szóródó építőanyagokat. A kereskedelem terén másutt is alapvető a nagy választék és a minőség, emellett, a nyersanyag minél egyszerűbb, könnyebb elérése. Árukészletünk gazdaságos, folyamatos biztosításához alapvetően hozzájárul Siófok és környékének dinamikusan fejlődő építőipara.
Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk telephelye egész évben elérhető, termékeink megrendelhetőek a legkülönfélébb célokra. Mivel cégünk telephelye a szóródó építőanyag kereskedelem szempontjából ideális helyen található, ezért az anyagbeszerzés költségei sem magasak, így versenyképes árakon tudjuk Önnek biztosítani a minőségi építőanyagot. Siófokon és a környező településeken építkezőknek, felújítóknak praktikusan, közel elérhető kínálatunk, sőt, Magyarország távolabbi részeiből is keresik a különleges, sokszor helyi származású terméskövet, mely változatos formában, színben elérhető és keresett.

A beruházók, a kivitelező partnerek kiszolgálásában is siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel is foglalkozó cégünk évtizedek óta megbízható partner. Nagyobb építőipari projektekhez is folyamatosan tudjuk biztosítani az alapanyagot, a siófoki szóródó építőanyag kereskedelem és szállítás terén.

Cégünk Siófokon, szóródó építőanyag kereskedelem mellett, az anyagszükséglet kiszámítása és egyéb segítség terén is az építkezők, felújítók rendelkezésére áll. Megszervezzük a szóródó építőanyag szállítását a kereskedelem mellett, a rakodást is.
Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk minden évben számottevő forgalmat bonyolít le az építőipar területén. Ez is bizonyítja szolgáltatásaink, építőanyag készletünk keresettségét, munkatársaink szakértelmét, megbízhatóságát. Számunkra Megrendelőink, vevőink elégedettsége a legfontosabb, a szóródó építőanyag kereskedelem területén is.
A Balaton vidékének dinamikusan fejlődő városában, Siófokon telephelyünk a szóródó építőanyag kereskedelem lehetőségével nagyon sok vállalkozás és magán vásárló, megrendelő számára jelenti a hosszú ideje megbízhatóan, állandóan elérhető építőanyag forrást és szolgáltatót.

Mivel az építőiparban is sokat változtak, illetve változnak a piaci körülmények, így Siófokon, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk szolgáltatásait és lehetőség szerint termékkínálatát is az igényeknek megfelelően folyamatosan bővíti. Szóródó építőanyag kereskedelem terén megbízható, tüzép jellegű telephelyünk a megújuló igényeknek megfelelően továbblépett az építőanyag árusítás terén, hiszen munkatársainkra általános építőipari szaktanácsadás terén is számíthat, a szóródó építőanyag kereskedelem mellett. 
Nálunk keresik a minőségi szóródó építőanyagot a kivitelezők, a minőségi alapanyagot kereső tapasztalt mesterek, ugyanígy nagyon sok barkácsoló kedvű vásárlónk is, aki akár kertjét, akár házát szeretné szépíteni, dekoratív természetes építőanyagainkkal.

Akinek a minőségi és igazán szép, tartós eredmény a fontos, szóródó építőanyag kereskedelem terén kiemelkedő telephelyünkön megtalálja a legmegfelelőbb építőanyagot. A ház, a kert mellett, egyéb, például szabadidős területeken is rendelkezésre áll szóródó építőanyag árukészletünk. A játszóterek, óvodák gyerekhomokozóiba való tiszta, minőségi szűrt homokot kivitelezők, beruházók nálunk, szóródó építőanyag kereskedelem telepünkön kedvező, választható feltételekkel vásárolhatják meg.
Az elmúlt évtized során, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kivívta az építtetők, kivitelezők szakmai elismerését.
Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk telephelye jó megközelíthetősége és legnagyobb részben helyi, környékbeli származású szóródó építőanyag készlete miatt, nagymértékben járul hozzá a beruházások, építkezések minőségi megvalósulásához. Főként a környékbeli építkezők, felújítók, beruházók szerzik be nálunk, szóródó építőanyag kereskedelem telepünkről, gyakran folyamatosan a szükséges, kiváló minőségű építőanyagokat és kiegészítő anyagokat. Emiatt szóródó építőanyag kereskedelem terén is megbízható, minőségi munkájával elérhető cégünk számottevően járult és járul hozzá Siófok és környékének fejlődéséhez, gazdasági erősödéséhez.

Vásárlóink, megrendelőink szóródó építőanyag kereskedelem telepünknél, kényelmesen parkolhatnak is járműveikkel. Nagyobb járművekkel, munkagépekkel és teherautókkal is jöhet hozzánk, munkatársaink biztosítják az Ön járműveinek a kényelmes, biztonságos mozgást, parkolást a szóródó építőanyag felrakodásához.

Az elmúlt évek alatt folyamatosan növekedett áru –és szolgáltatás választékunk, a szóródó építőanyag kereskedelem terén is.
A szóródó építőanyag tárolásához, telephelyünkön megfelelően védett, modern körülményeket biztosítunk. Munkánkat modern számítógépes rendszeren tartjuk nyilván, ami gördülékenyebbé teszi a szervezést, a számlaadást, a hosszabb távú, összetettebb megrendelések koordinálását telephelyünkön, Siófokon.
Szóródó építőanyag kereskedelem Siófokon: Munkagépeink az építkezéseken sokoldalú felhasználhatóságukkal, folyamatosan ellenőrzött, karbantartott műszaki állapotukkal állnak Megrendelőink rendelkezésére a szóródó építőanyag kereskedelem és szállítás terén is: szállító járműveink és rakodógépeink biztonságosan szállítják és helyezik el a szóródó építőanyagot. Egyes esetekben, például az értékes termésköveknél, melyekből nagyobb darabokat rendelt a Vásárló, munkatársaink még óvatosabban szállítják és helyezik el a terméket.

Alvállalkozóinkkal sok éves folyamatos, jól működő partneri kapcsolatban dolgozunk együtt, így Megrendelőink teljesen komplex szolgáltatásokat kérhetnek tőlünk a szóródó építőanyag kereskedelem területén. Az árukiszállítás terén is szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk Siófokon és vonzáskörzetében megfelel a változó vásárlói elvárásoknak, ugyanis billenős, terepes járműveinkkel akár azonnal el is végezzük például a tereprendezési munkát, a megrendelt szóródó építőanyag lerakása után, így az építkezés, felújítás igazán gördülékenyen mehet.
Nálunk nemcsak az időszakos és alkalmi akciók, hanem sokkal inkább az állandóan elérhető, megbízható minőség a legfőbb ok, amiért Megrendelőink, Vevőink minket választanak.

Kérje bizalommal siófoki cégünk árajánlatát, szóródó építőanyag kereskedelemmel kapcsolatban is, akár nagy tételű vásárlásra is.
Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk széles építőanyag választékát bármikor megtekintheti telephelyünkön. Cégünk akár teljes körűen megszervezi Önnek a szóródó építőanyag kereskedelem terén, a szállítást, rakodást, elhelyezést, sőt, egyéb építőipari munkáinkkal együtt rendelve sokoldalúan kedvező lehetőségek vannak, a szóródó építőanyag kereskedelem terén ebben is kiemelkedő siófoki cégünk. Építőipari kivitelezési munkáinkhoz a szóródó építőanyag kereskedelem optimálisan elérhető.

Árajánlatunk alapján, felelős műszaki vezetés mellett valósíthatóak meg az építési, felújítási projektek, tereprendezés.
Forgalmunk egy részét képezi a szóródó építőanyag kereskedelem terén a helyszíni vásárlás, másik felét a szállítással együtt optimálisan megrendelhető szolgáltatás, mely kivitelezők és viszonteladók részére is hatékony, hosszú távon is sikeres választás. Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemben is megbízhatóan szolgáltató és egyben kivitelező cégünk évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársai a szóródó építőanyagokat és más termékeinket is kedvező feltételekkel, gyorsan szállítják az építkezés, felújítás helyszínére, ha Megrendelőnk szállítást is rendel.

Tüzép jelleggel működő siófoki telephelyünk, a szóródó építőanyag kereskedelem terén mind mérete, mind pedig széles áruválasztéka miatt, az építkezők, felújítók igényeinek folyamatos felmérésével, naprakészen alkalmas, a színvonalas és folyamatos kiszolgálásra.
Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk az évek folyamán értékes kapcsolatokat alakított ki a szóródó építőanyag kereskedelem terén nélkülözhetetlenül, a kitermelő vállalkozásokkal. Vásárlóink és viszonteladóink számára a minőség és kedvező szolgáltatások, szaktanácsadás mellett fontos ez a tényező is, hiszen ez által biztosítható folyamatosan az anyagellátás kedvező, biztonságos feltételekkel a szóródó építőanyag kereskedelem területén is Siófokon és környékén.
Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel is hosszú évek óta foglalkozó cégünk mérnök szaktanácsadókkal együtt dolgozva, segít

Megrendelőinknek az építkezés, felújítás során, a tervszámításban, az anyaggazdálkodás ésszerű és költséghatékony kiszámításában, megtervezésében. Így Ön a szóródó építőanyag kereskedelem mellett, tőlünk sokkal szélesebb körű, értékes szolgáltatást kaphat, amennyiben megrendelésében rögzíti esetleges egyéni igényeit. Ugyanígy, akár belsőépítésszel, lakberendezővel együtt dolgozva is, a szóródó építőanyag kereskedelemben még sokkal több lehetőséget tudunk biztosítani: A lakberendező, a belsőépítész, a kerttervező a nálunk kapható szóródó építőanyagból válogatva, könnyedén megtervezheti Önnek álmai otthonát.
Szakembereinktől a szóródó építőanyag kereskedelem területén folyamatosan értesülhetnek Megrendelőink, Vásárlóink az építkezéshez, felújításhoz a legújabb építőipari megoldásokról, trendekről, valamint az alkalmazott technológiákról. Széles anyagválasztékunk a szóródó építőanyag kereskedelem területén lehetővé teszi az építkezéshez, felújításhoz a legszélesebb körben a szükséges, minőségi alapanyagok beszerzését. Nálunk majdnem mindent be lehet szerezni egy helyen, a szóródó építőanyag kereskedelem terén, ami az építkezéshez és felújításhoz, kerttervezéshez, játszóterek, sportpályák megépítéséhez szükséges.

Reméljük, hogy széleskörű, minőségi választékunk megtekintése után, Ön is elégedett vásárlónk lesz.

4 m3 felett Siófok 10 km-es körzetében áraink tartalmazzák a fuvardíjat is.

Az alábbi lista a tartalmazza a forgalmazott termékeket:Kavicsok: 0/24 mosott, osztályozott
0/4, 0/8 kavics
0/16 kavics
16/32 mosott
Gyöngykavics fehér-sárga

Szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában Siófokon, többféle építőipari célra alkalmas fehér –sárga gyöngykavics, egyéb kavics kapható. A kavics olyan kőzet, mely természetes úton felaprózódott és csiszolódott. A gyöngykavics természetesen csiszolódott felületű, esztétikus megjelenésű kavics, melyet, válogatottan, gyakran dekorációs célra is vásárolnak tőlünk kertekbe, vagy beton felületekhez, díszkavicsnak. Maga a természetes kavics legnagyobb arányban kvarcból és kvarcitból áll.
A kavics nemcsak természetes állapotban kapható szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában Siófokon, hanem kapható mosott és osztályozott kavics is, emellett különböző nagyságú, tört kavicsok, melyeket szintén sokan nemcsak építőipari, hanem dekorációs célra is vásárolnak, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk telephelyéről. A természetes állapotú kavicsok az üledékes kőzethalmazokból származnak.

A kavics felhasználása az építőiparban szabvány szerint történik. Eszerint, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában, telephelyünkön Ön az adott munkához, anyaghoz legmegfelelőbb kavicsok közül választhat. A szabvány alapján, a kavicsnak legalább 4 mm átmérőjűnek kell lennie a felhasználáshoz, ezen belül, szemnagyság, keménység –tömörség, anyag és szín szerint, valamint csiszoltság szerint is elkülöníthetőek a kapható kavicsok, a szóródó építőanyag kereskedelem terén. A talaj szempontjából viszont, már 2 mm szemnagyság felett kavicsnak számít a kőtörmelék a földben. A kavics természetes állapotában legtöbbször homokkal együtt érhető el. Az anyag megfelelően átválogatásra, esetleg tisztításra kerül, a homokot is tisztítjuk és elkülönítjük, így kapható sokféle igény szerint, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában.

A Balaton környéke minőségi és esztétikus, természetes kavicsban és kövekben gazdag terület. Cégünk Siófokon emiatt kedvező feltételekkel, a régióból szerzi be a szóródó építőanyag kereskedelemben értékesíthető anyagokat. A víz természetesen koptatja a kőzeteket, így, az adott kőzetből származó, kisebb darabok már természetesen koptatva, finom felületű gyöngykavicsként, fehér –és sárga színben kaphatóak, a legkülönfélébb munkákhoz. A szép gyöngykavics megvásárolható, Siófokon, telephelyünkön. 
A természetes kavics anyaga azért kvarc és kvarcit legnagyobb arányban, mert ez a legellenállóbb ásvány a mállással szemben, A kőzetek fizikai mállása mellett akkor is kavicsok keletkeznek, ha a követ szállítják, törik. A természetes kavics olyan üledék, amely 2-20 milliméter szemcsenagyságú.
A kavics minőségét szükséges megvizsgálni már a kavicsbányászat esetén. A betonhoz ugyanis, például csak adott fizikai jellemzőkkel rendelkező kavics használható fel. Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk telephelyén, a különböző kavicsok, szemcsenagyság szerint elkülönítve, kaphatóak. Már a bányászatkor megvizsgálják a kavicsnak nemcsak a méretét, hanem a szerves anyag tartalmát, valamint, hogy mennyi iszapot, meszet, milyen ásványi anyagokat tartalmaz. Előfordulhatnak olyan vásárlói igények is, amikor egy elvárt fizikai tulajdonság eléréséhez a nyersanyagot már előkészítik.

Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában kapható, hazai származású kavicsok

Hazánk geomorfológiai helyzete miatt, Magyarországon nagyarányú a kavics természetes keletkezése, mert a hegyekből eredő folyók hordaléka ide jut. Magyarországon, a kavicsbányászatban főleg a pleisztocén korban kialakult kavicsok bányászata jelentős. Folyóink területén, nagyon sok kavics található és keletkezik is. Főképpen a Dunáról, a Sajó és a Rába folyókról származik a magyarországi természetes kavics, de a Balaton környékén is, nagy számban található természetes kavics. Siófoki telephelyünk kínálatában tekintse meg változatos, minőségi kavics kínálatunkat!
A kavics nemcsak a folyók, vizek medréből mederkotrással, hanem a tengerszint alól is kitermelhető, mint bányakavics. Mindkettő fontos alapanyaga a betongyártásnak. Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában telephelyünkön osztályozottan kapható természetes magyar kavics és törtkavics.
A bányakavicsot csak átmosva lehet vasbetonhoz felhasználni, mert agyagos. A folyami kavics viszont sima, tiszta, ezért nagyon jó beton alapanyag.

A kavics felhasználása az építőiparban: Siófoki szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kavics kínálatából
Az osztályozott kavics kínálatunk egyik legfontosabb részét képezi szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünknél Siófokon.
A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható 4-8 és 8-16 mosott kavicsot, valamint a sétány kavicsot kertekben alkalmazhatják térelválasztáshoz és nagyon szépen lehet vele a kerti utakat díszíteni. Főleg az építőiparban kerül hasznosításra ez a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható kavics, de gyakran alkalmazzák vízszűrés, vegyipari szűrés és parképítés céljára is.

A 0-16 osztályozott kavicsot, mely a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható, általában a 3 cm-nél vastagabb betonhoz használják fel. Ez lehet járda, födém például.
A szóródó építőanyag kereskedelemben elérhető 0-24 osztályozott kavics alkalmazható a 4 cm-nél vastagabb betonhoz, valamint olyan betonos részek kialakításához, ahol a beton felületének egyenletesnek és simának kell lennie.
Az 0-32 –es osztályozott kavicsot már az 5 cm-nél vastagabb betonokhoz használják fel, ebből készülnek a beton alapok, valamint a durva felületű betonokhoz használható.
A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható kulé kavicsot nagyon szépen fel lehet használni a virágágyásokhoz, díszítésnek, szokták még fák köré szórni, vagy térelválasztásra használni. A kulé kavics általánosan használt díszítőkavics, általánosan kapható a szóródó építőanyag kereskedelemben.

Népszerű, sokszor használt kavics a vörös bányakavics. A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható vörös bányakavicsot szokták felhasználni útépítés, lábazat feltöltés, szilárd burkolat alap készítése során.
A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható natúr bányakavicsot az utak készítésénél alapozáshoz használhatják fel, feltöltésre.
A szenny kavics olyan kavics, mely a természetes kavicsoknál, a felső rétegben található. Ez a szóródó építőanyag kereskedelemben általánosan kapható kavics jól használható útépítés, lábazat feltöltés, valamint szilárd burkolat készítés terén, töltésként.
A kulékő, kulé kavics is kapható szóródó építőanyag, cégünk kínálatában Siófokon.
A kulékő olyan kavics, melyet sóderből rostálással nyernek ki. Gömbölyű formájú, vagy ovális, nagyobb méretű kavics. Többfajta kulékavics kapható a szóródó építőanyag kereskedelemben. Nálunk Siófokon, telephelyünkön elkülönítve, csoportosítva kapható.
A kulékavics fajtái:
A 24-40-es osztályozott kulékavics mérete 2, 4 cm és 6 cm közötti átlagosan, meglehetősen nagy mérete miatt már szívesen használják kertbe, dekorációs célra is, ám alapvetően egy sáros –agyagos anyagú kavics fajtáról van szó. Mosatlan. Virágágyásokba, kertekbe ideális, sokszor rusztikus a megjelenése. Szokták még tuják közé tenni. Építőipari felhasználása: a kulékavics felhasználható homok –vagy földút burkolására. Nemcsak földutakra kerül, hanem a kerti járdák borítására is kiváló, a járófelületre. Szokták még kulékaviccsal borítani a gépkocsi beállót, valamint a vízelvezető árkok borítására is általánosan használt kavicsfajta. Az esővíz elvezetésére szolgáló szikkasztó gödröt is gyakran kulékaviccsal töltik fel. Általánosan, ez a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható kavicsfajta igen széles körben használható: alkalmas a házalap alátöltéséhez, a vízelvezető árkok feltöltésére, ám a térburkoló kövek alá is kulékavics kerül alapként.

A falazó kő (sziklakő, fehér, vörös) is kapható cégünk kínálatában Siófokon:
A természetes kő felhasználása az építészetben a legrégebbi hagyományokkal rendelkezik. A modern építészetben is sőt, az új lakberendezési trendekben, a kertépítés mellett állandó helyet kap a természetes kő. A sziklakő, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában Siófokon, az egyik legnépszerűbb termék, nemcsak építkezésre, hanem dekorációs céllal, kertbe vagy akár beltéri felhasználásra is viszik. Mivel természetes anyag, sikere töretlen. Szépsége faragatlan, természetes formájában érvényesül leginkább.

Köztudott, hogy a Balaton környéke, különösen a Balaton-felvidék gazdag nagyon szép kövekben. Az egész ország területéről keresik a balatoni követ. Siófoki cégünk az osztályozott falazó követ különböző, természetes színei szerint osztva kínálja Önnek, akár építkezik, felújít, akár a kerti dekoráció, vagy egyéb célra szeretne igazán szép követ vásárolni. A kitermelő cégekkel együttműködve, túlnyomórészt helyi, környékbeli kőanyaggal, kínálatunk egyben elérhető ára miatt is vonzó. A szóródó építőanyag kereskedelemben nálunk kiváló minőségben kapható falazó kő felhasználása nagyon népszerű, például kültéri és beltéri padlóburkolásra, falburkolásra, igen tetszetős, időt állóan szép homlokzatokhoz burkolóanyagként. Hasonlóan, különösen a nem lapos, hanem vastagabb, kerekded köveket szokás régóta felhasználni a belvárosi épületekhez is a homlokzat burkolásához. Nagyon szép rusztikus hatás érhető el, ha a siófoki cégünknél kapható falazó követ, például a lábazat burkolásához használja fel építkezés, felújítás során. A szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában Siófokon kapható kiváló minőségű, természetes falazó kő jó minőségű és nagyon tartós anyag, amely évtizedek múlva is szép marad, ha például egy homlokzatburkolat készül belőle. Egész Magyarországon keresett, nagyon népszerű burkolóanyag. Szokták a természetes követ impregnálni, ha ki van téve a környezeti ártalmaknak. Így könnyen tisztíthatóvá válik, tovább megőrzi épségét, kevésbé van rá hatással a csapadék, a különböző mohák és penészek, a savak. A nálunk Siófokon, változatos kínálatban kapható falazó kövek az épületnek, kertnek időtálló szépséget adnak.

Siófoki cégünk ajánlója: a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható természetes kőzetek különböző fajtái

A mészkő
A Balaton környékén nagy arányban megtalálható mészkő általánosan használt, kapható alapanyag a szóródó építőanyag kereskedelem területén. A mészkő üledékes kőzet. Attól függően, hogy milyen ősmaradványok vannak benne, a mészkő akár nagyon nagy értéket is képviselhet. A mészkő túlnyomó többségben kalcium-karbonátból áll, nagyjából 90-100 százalékban. A szóródó építőanyag kereskedelem terén, siófoki cégünk kínálatában is azért is az egyik fő termék, mert mind kültéri, mind beltéri felhasználásra ideálisan alkalmas. Nagyon kopásálló, ezért padlóburkolásra is nagyon jó.
A szóródó építőanyag kereskedelem terén, siófoki cégünk kínálatában kapható mészkő színe túlnyomóan sárgás, de lehet benne barnás tónus is a természetes anyagtartalom miatt, a benne lévő vasoxid pedig nagyon szép vöröses árnyalatokat ad neki. A mészkő emellett, majdnem teljesen felér színben is ismert és kedvelt anyag. A Balaton vidékéről, viszont országosan a legismertebb a vasoxidos, agyagos, foltos sárga mészkő. Kültéri felhasználásra, ha kioldódik belőle a csapadék hatására a vasoxid, nagyon érdekes mintázatot kap egy pár év alatt, ami csak hozzájárul érdekes szépségéhez. A szóródó építőanyag kereskedelem terén siófoki cégünk kínálatában kapható mészkő nagyon szép simára csiszolva és csiszolatlanul egyaránt. Nagyon nagy előnye, hogy nem csúszik, ezért az egyik legbiztosságosabb padlóburkoló kőzet. Szokták padlófűtés esetén is használni.
Egyéb kőfajták, melyek a szóródó építőanyag kereskedelem területén kaphatóak

Gneisz
A gneisz kőfajtát jellemzi az irányított szövet, valamint a palás, vagyis réteges szerkezet. Elég durva felületű, ásványszemcséi nagyok. A kvarctartalom igen felismerhető benne, valamint enyhén csillámlós megjelenése nagyon elegáns hatást kölcsönöz neki. Ezért hasonló a kinézete, mint a csillámpalának. A felhasználáskor, legtöbbször impregnálni szükséges. A gneisz fagyálló kőzet, ami nem csúszik, igen kopásálló. Mind kültéri, mind beltéri felhasználásra ideális padlóburkoló és dekor kő, ami nagyon szép hatású. Előfordulnak a szóródó építőanyag kereskedelem területén sárgás, arany –és ezüstfényű, rozsdaszín, zöldes –és kékesszürkés árnyalatú gneisz kövek is.
Kvarcit
A Balaton környékéről nagyon szép kvarcit származik. Lágy színvilágú, kopásálló, finomszemcséjű kőzet, mely nagyon szép padlóburkolási célra. A kvarcit jellemzője, hogy „mindazt tudja, amit a mészkő és a homokkő egyben”. A szóródó építőanyag kereskedelem területén a kvarcit kapható szabálytalan és vágott formában, valamint kvarcit falazó kő is kapható. A kvarcit is üledékes kőzet, igen tömör. Széles színskálán kapható, szürkék, sárgák, fehérek, de zöldek, rozsdaszín és még egy jellegzetes rózsaszín árnyalat is létezik belőle. Egy –egy színkategórián belül nem egységesek az árnyalatai, ellentétben a mészkővel, ezért igen exkluzív, különleges hatású burkolat készíthető belőle.
Homokkő
A homokkő üledékes kőzet. A Balaton környékének (Balaton –felvidék) jellegzetes, népszerű kőfajtája a permi vörös homokkő. Szemcséi kisebbek 2 milliméternél. Sokan hiszik, hogy a homokkő, neve miatt, porózus, könnyen kopó kő, pedig ez csak a kalcit és agyagkötésű kövek esetében van így. Kiválóan alkalmas a kopásálló homokkő kültéri és beltéri burkolólapnak, akár padlófűtés esetén is. A szóródó építőanyag kereskedelem területén kapható homokkövet lágy sárgás, halvány, valóban homokszín tónusok jellemzik. Nagyon szép a csiszolt homokkő, lágy, vonalas rajzolata így megmutatkozik.
A Balaton –felvidéki vörös homokkő népszerű helyi jellegű kőfajta a szóródó építőanyag kereskedelem területén. Különlegessége, hogy sivatagi, folyóvízi eredetű. Nagyobb tömbökben fejtik, leggyakrabban cilkopkőnek használják fel. Általánosan szokták helyben lábazatok készítésére magát a követ felhasználni, ám az ország távolabbi részén ezt a követ már inkább burkolásra használják. Előfordul a faragott forma is, lépcsőket, fedőlapokat, kerítésoszlopot készíthetnek belőle. Ezt a kőfajtát nem szokás darabolni, vágni. Igen jellegzetes, feltűnő kőzet, az építészetben rengeteg további lehetőség rejlik benne.
A Balaton-felvidéken a legrégebbi eredetű kő a permi homokkő. Neve egyébként a földtörténeti perm kor nevéből ered. (270-250 millió évvel ezelőtt). A hagyományos helyi építészet évszázadokig használt alapanyaga volt, ma már a kitermelést, természetvédelmi okokból visszafogták. Így is, épületek bontási felújítási munkálatai miatt, ez a kő állandóan forgalomban van és többféle formában kapható a szóródó építőanyag kereskedelemben. Ez a kőzet nagyon jól megmunkálható, ennek ellenére tartós, erős.
Hasonlóan népszerű építőkő a Balaton-felvidékről, a limonitos homokkő. A limonit egyébként egy erősen egyéb anyagokkal kevert vasérc. Ez a homokkőfajta gyakran zöldes árnyalatú, de lehet szürkés, vöröses is.
Tufa
A tufa szép színekben elérhető vulkáni kőzet: a szóródó építőanyag kereskedelem területén kapható tufa élénksárgás, vagy vöröses árnyalatú, esetleg szürkés. A bazalttufa jellegzetes helyi kőzet a Balaton vidékéről. Ez kevésbé ellenálló, törmelékes, durva, barnás színű kőzet, azonban így is keresett. Tűzálló, könnyen megmunkálható kő. Nemcsak padlóburkolatként, hanem kerti díszkőnek, kandallók burkolatának és borospincék belső burkolatának is alkalmas, utóbbiban hozzájárul az ideális klímához. A tufa a vulkánkitörésekkor keletkezik. A kiszabaduló gőzök és gázok olvasztják meg a kőzeteket és a hulló lávapor megszilárdul a levegőben. Hullhat vízbe és szárazföldre is az anyag, attól függ a tufa simasága.
A bazalt
A Balaton vidékének egyik legismertebb, jellegzetes kitermelt kőzete a permi vörös homokkő mellett. A bazalt általánosan használható, kiváló fizikai tulajdonságokkal rendelkező, erős vulkáni kőzet. Erőteljes sötétszürke és fekete árnyalataival a kőzetek között a színbeli változatossághoz járul hozzá. Minőségét jelzi megmunkálhatósága: az időtálló, tömör bazaltkő nehezen megmunkálható, de jól csiszolható. Emiatt fényes, elegáns burkolólapok készíthetőek belőle. Mivel hatszögletű darabokban válik le, fejtése nehézkes, felhasználása korlátozott. Keresett, értékes kőzet. Zúzott és hasított változatban, valamint kockakövek készítésére kapható a szóródó építőanyag kereskedelem területén. A bazalt magmás kőzet. A vulkáni töréseken át kerül a felszínre. Ma leginkább térkőnek, kerti útburkoló kőnek és kertekbe dekorációs kőnek vásárolják, de burkolólapok is készíthetőek belőle.

A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható bazalt igen gazdag vas –és magnézium tartalommal rendelkezik (45-54% SiO2)
Nagyon jól felhasználható a legmagasabb fizikai igényeket támasztó építőipari területeken is, mert a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható bazaltkő keménysége nagyon nagy, teljesen fagyálló, vízálló, a vegyi anyagokkal szemben is ellenáll, színe nem kopik meg, valamint, teljesen környezetbarát anyag. Ezért, a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható bazalt felhasználása az építőiparban már 200 éve általános. Mivel különleges megjelenésű, ezért díszítő, művészeti célra is szívesen felhasználják.
A leggyakrabb felhasználási területei: Faragott, vagy természetes alakú terméskövek (utóbbi jellegzetes hatszögletű lehet), kapható osztályozott és nem osztályozott formában. Emellett, mozaikot is készítenek belőle, útszegélykőnek használják, nagyon szép, elegáns fényű, sötét járólapok készíthetőek belőle finom csiszolással. A zúzottkőként, kavicsként való felhasználása is általános. Ha megfelelően megmunkálják a felületét, akkor konyhalap, fényezett lépcső, ablakpárkány, pad is készülhet belőle.

Szóródó építőanyag kereskedelem, Siófok: A természetes kőzetek felhasználása az épületburkolásra

Három fő trend figyelhető meg az épületburkolásban, a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható kőanyag felhasználása terén: leggyakrabban mészkövet, homokkövet és termésköveket használnak fel, időtálló, elegáns épületburkolatok készítésére.
A mészkő valójában nagyon tartós burkolóanyag. Előnyei az igencsak drágább márvánnyal és gránittal szemben, hogy kellemes színárnyalata van, nem olyan rideg. A mediterrán trendben, mely vagy egy évtizede tartja magát a magyar építészetben, általánosan használt kőzet. A fagyállóság növeléséhez, szükséges kezelni. Nagyobb felületen is egységes színhatású kő.
A homokkő esetében, a permi homokkő erőteljes színe miatt is keresett, burkolási célra: a hematit és limonit tartalom (természetes vas ásvány) miatt színe erősen lilás –barnásvöröses, bordós lehet. Könnyen megmunkálható. Hasított formában 1 -6 cm vastagság között elérhető. Széleskörű a felhasználása.
A harmadik leggyakrabban használt anyag a szóródó építőanyag kereskedelem terén, Siófokon, nálunk is kapható terméskő. Siófokon, telephelyünkön több színben kapható építőkő, mellyel otthonának különleges, tartósan szép megjelenést adhat. Még egy vékony lábazat is kiemeli a homlokzat szépségét, ebből a kőből. A szóródó építőanyag kereskedelem területén, az egyik legnépszerűbb kőanyag. Nagyon tartós. Különféle vastagságban használható külső burkolatként, a vastagságot a technológia és az anyagi keret is meghatározhatja.

A terméskövet az ember már ősidőktől fogva, a kezdetektől felhasználta az építészetben. Az építészet történetében megfigyelhetjük, hogy szinte kizárólag a kő anyagú építmények maradtak csak fenn. A tégla, égetett agyag vetekszik csak a kő időtállóságával. A természetes kő, terméskő felhasználására a mai házak, épületek homlokzatán is nagyon sok szép példát találhat. Siófoki telephelyünkön kapható kőanyag felhasználásával otthonát igazán stílusossá teheti. A szóródó építőanyag kereskedelemben is kapható terméskő felhasználására sok szép ötletet kapunk az építészet történetéből: A kő, mint építőanyag nagyon tömör és nehéz. Falazó anyagként alkalmazva, a mediterrán vidékeken nagyon bevált, mivel a kinti forróság ellenére a kőépületekben hűvös van. A népi építészetben a természetes kő felhasználására Magyarországon, a Balaton északi partjainál találhatunk szép példákat, tehát „nem kell messze menni” az ihlethez. A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható természetes kő felhasználása a mai építészeti trendekben nemcsak a hagyományokra épül, hanem gyakran társítják a természetes követ modern anyagokkal és formákkal, amitől az épület különleges hatást kap. A minimalista építészetben a természetes kő felhasználására ugyanolyan lenyűgözően látványos példákat találunk, mint a Magyarországon már egy évtizede stabilan népszerű mediterrán építészeti stílus esetében (ahol a terméskő nemcsak falburkolatként, de azzal harmonizálva, kerti díszítőelemként is helyet kaphat.

A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható természetes kőanyagot felhasználva, sokan nem is gondolnák, hogy a kő mennyire pontosan és részletesen megmunkálható. Erre a legjobb példával szolgálnak az építészeti emlékek. A román kori és a gótikus templomok Európa –szerte elkápráztatják a szemlélőt azzal a részletekben gazdag kidolgozással, amit megfigyelhetünk rajtuk.
Ma megfigyelhető egy masszív trend az építészetben, melyben a természetes kő egyre nagyobb szerepet kap. Magyarország különösen szerencsés helyzetben van különlegesen szép kőanyagok terén. Siófokon, telephelyünkön Ön is meggyőződhet a magyar építési kövek szépségéről, sokféleségéről, hiszen még egy fajta kő esetében is sokféle színárnyalat, felület, minőség létezik.
Akkor beszélhetünk terméskőről, ha az vegyi, vagy hőkezelés nélkül, azonnal beépíthető. A szóródó építőanyag kereskedelem terén általánosan kapható felhasznált kőzetnek, kertépítészet területén is ugyanúgy fagyállónak kell lennie a, mintha beépítjük, burkolóanyagnak használjuk. A legtöbbször ez nem is jelent gondot, ha a kő anyaga kellően tömör. A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható porózusabb szerkezetű kövek kevésbé bírják a fagyot, mert a beszivárgó nedvesség megfagyása miatti térfogattágulás szétrepesztheti azokat. Az impregnálás itt is jó megoldás. Mindenképpen csak erre alkalmas anyagot szabad impregnálásra használni, amely a kő természetes látványát nem változtatja meg!

Homokok:

A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható különböző eredetű, szemcsenagyságú, színű homokok általánosan, nagy arányban felhasznált anyagok: nemcsak az építőipar, hanem a kertészet is használja, sőt, szabadidős és egyéb célokra is keresik a tiszta, megfelelően átrostált, homokot.
Nézzük, hogyan keletkezik, miből áll ez a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható, hasznos anyag!
A tengerpartok homokja, a nagy, szárazföldi, homokkal borított területek, sivatagok és félsivatagi övezetek homokja, az alföldek homokja igen erősen különböző lehet:
- összetételében
- szemcsenagyságában és szemcse arányában
- szemcsék formájában
- színében.
Ezek alapján, Magyarországon a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható homokok is mutatnak némi változatosságot, ám nem nagyot. A hazai felhasználási területekre a telephelyünkön, Siófokon kapható különböző homokok kiválóan alkalmasak.
A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható homok, mint anyag, évmilliók tanúja is lehet.
A homok kialakulásában, a folyamat első lépése a természetes erózió. Az adott helyi kőzet, mely akár vulkáni, akár üledékes vagy metamorf eredetű, valamilyen romboló erő hatására mállani, aprózódni kezd. A kőzetet rombolja az eső, a víz, a jég: kialakul a hordalék. Ebben a kőzet finomra mállott darabokban van és valamilyen szállítóközeg ezt tovább viszi: lehet folyó, szél, gleccser. A hordalék ott marad meg, ott rakja le ez a szállító közeg, ahol elfogy az ereje (lecsökken a reliefenergia). Ekkor üledék keletkezik. Maga az üledék már földtanilag, szemcseméret szerint osztályozásra kerül: itt elkülöníthető már anyag szerint is a homok. A homoknál ugyanis sokkal kisebb szemcseméretű az üledékben lévő agyagtartalom és sokkal nagyobb méretű a kavicstartalom. A kavics, némi ásványi és szerves szennyeződéssel, nagy arányban „ugyanabból az anyagból van”, mint a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható homok. A homok szemcsetartománya 0,03 és 2 mm között van a földtani osztályozás szerint. Magyarországon a legtöbb, szóródó építőanyag kereskedelem terén kapható homok sárgás színű, emellett a világosabb, szürkés árnyalat fordul elő.
A nagyvilágban létezik akár rózsaszínű, vörös, vagy fekete homok is. A fehér homok gyakori, oka például az Egyesült Államok, Új-Mexikó sok területén, a nagy arányban jelen lévő természetes gipsz tartalom. A fehér homok nemcsak ettől lehet fehér: például a korallzátonyok körül az elpusztult korallok évezredes maradványait is tartalmazza a fehér homok. A homok színét a benne található, ásványi (kőzet) tartalom határozza meg. A fekete homok igazi különlegesség. A fiatal vulkáni szigeteken, a bazaltlávából származik, annak partvidékén található. Itt gyakran, kialakul a természetes vulkáni üveg is, vagy maga a bazalt alakul ki nagy arányban. Fekete homok tehát, található például Hawaii -on a Nagy-szigeten, valamint az Azori-szigeteken található Sao Miguel szigeten.
Szintén különlegesség a világban a biogén homok, mely nem szállítódással, hanem helyben aprózódással jött létre, a kőzetekben található tengeri állatok maradványaiból, melyek több millió évesek is lehetnek.
Magyarországon előfordul és a szóródó építőanyag kereskedelem terén is forgalmazott a sokszínű homok is, melyben különböző barnás, szürkés, sárgás, fehéres szemcsék keverve vannak. Ennek oka, hogy az adott homok, különböző területekről származó hordalékból tevődött össze. A szóródó építőanyag kereskedelem területén kapható magyarországi homok tartalmazhat például színtelen kvarcot, rózsaszín földpátot, esetleg sötét csillámszemcséket. Emellett, itthon is a szóródó építőanyag kereskedelemben általános a homogén ásványi anyag összetételű homok. Az összetételt befolyásolja: hogy mennyi a hordalék szemcséinek fajsúlya, mekkora távolságra szállítódik a közeg által a hordalék, illetve mi a szállítóközeg.
A Magyarországon a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható, gyakori homok a pannon homok, amely igen heterogén, ez a földtörténeti pannon korban kialakult homok. A nagy tisztaságú kvarchomok az üveggyártásban fontos alapanyag, Magyarországon is elérhető homok.
A mészkőszemcséket tartalmazó homok világos, lágy színű, finom szemcséjű.
A kvarchomokra pedig jellemző, hogy nagyon nagy a természetes szállítási útvonala. A szél szállította homok szemcséi lekerekítettebbek, mert jobban kopnak, mint a víz által szállított homoké. A vízi szállítási kvarchomok szinte üvegszerűen átlátszó is lehet.

Érdekesség: A szóródó építőanyag kereskedelem terén kapható homokkő keletkezése

A szóródó építőanyag kereskedelem terén általánosan kapható homok, földtanilag nem csak frakció, hanem gyakorlatilag kőzet. A homokból tisztítással elválasztható a sokkal apróbb szemcséjű iszap és agyag. A homokkő képződése olyan folyamat, melyben maga a betemetődött, nagy nyomás alatt összepréselődött homok cementálódik. A bejutó nedvesség különböző egyéb oldott anyagokat tartalmaz. Ezekből kiválik a homokrétegek közé a kalcit vagy a limonit. A kalcittól a homokkő világos, a limonittól vöröses színű lesz, az abban lévő vastartalom miatt. Mindkettő a szóródó építőanyag kereskedelem általánosan forgalmazott terméke. Ezek az anyagok cementálják a homokrétegeket, létrehozva a homokkövet. Ez a cementálás nem olyan erős, mint a szóródó építőanyag kereskedelem terén kapható mészkő esetében a diagenezis, ezért, a kitermelt, szóródó építőanyag kereskedelem terén nálunk, Siófokon kapható homokkő felhasználása is más, mint a mészkőé, máshogy kell kezelni. Helyesen megmunkálva és kezelve, a homokkő számos fajtája is erős és időjárásálló tud lenni.
A futóhomok
A be nem temetődő homokot a víz vagy a szél továbbviszi, halmozza. A természetesen kialakuló növénytakaró a futó homokot megköti, megállítja. Magyarországon, az Alföldön található nagy arányban futóhomok, aminek a megkötését a jelenlegi növénytakaró, a mezőgazdaság, állattenyésztés befolyásolja.
Építőipari felhasználásra, a szóródó építőanyag kereskedelem terén értékesítve, a homoknak meg kell felelnie az építőipari követelményeknek. A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható építőipari homoknak nem lehet agyagtartalma, nem tartalmazhat szerves szennyeződést (pl. humuszt), közepes szemcseméretűnek kell lennie, a szemcséknek szögletesnek kell lenniük. A folyami homok ebből a szempontból a legmegfelelőbb vakolat készítésére, de a megfelelően tiszta bányahomok is keresett. Ennek színe sárgásabb és jobban összetapadnak a szemei. A szóródó építőanyag kereskedelem terén általánosan forgalmazott bányahomok az eocén, miocén, oligocén, valamint pannon rétegekből származik, valamint a pleisztocén kori folyóvízi felhalmozódásból.
Töltés homok telephelyünkön, Siófokon
A szóródó építőanyag kereskedelem területén általánosan forgalmazott, természetes, szervetlen anyagok választékában a legnagyobb hányadot teszi ki a különböző homok. Jellemzője, hogy a vizet és a levegőt optimálisan befogadja, ám a víz hamar távozik is belőle, átfolyik rajta.
Két nagy csoport van a szóródó építőanyag kereskedelemben, a folyami homok és a bányahomok, emellett vannak kevert homokok, különböző vegyes összetételben. A rostált, mosott folyami homok szemcseátmérője 0,2-2,0 mm, térfogat tömege: 1,84 kg/liter. A folyami homok, virágföldhöz adva is kedvelt anyag, különösen a nagyobb növények megtartásához. Általános elvárás a homokkal szemben a megfelelő tisztaság. Telephelyünkön, Siófokon Ön a különböző homokokat megfelelően tiszta, rostált, felhasználásra kész állapotban találja.
A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható homok jellemzőit nemcsak a szemcsenagyság, hanem a szemcsék formája, felszíne és a szemcseméret eloszlása is meghatározza, a szóródó építőanyag kereskedelem területén. Rostálással a homok szemcseméret szerint osztható. A rostasort nem az elkülönítésre, hanem a szemcsék méret szerinti arányának meghatározására használják a homok minőségének meghatározásához.
A homok kémiai összetételét is szükséges lehet meghatározni. A kertészeti célra felhasznált homok nem tartalmazhat például meszet, mert a mésztartalom a talajba mosódik belőle és ott vízzáró rétegeket hoz létre.
Tekintse meg homok kínálatunkat Siófokon!

Látrányi homok siófoki telephelyünkön

A Látrányi-pusztáról származó kitermelt, minőségi homok nagyon keresett termék a szóródó építőanyag kereskedelem területén. Siófokon, telephelyünkön kapható, sokoldalú építészeti célokra felhasználható homok. A Látrányi homokpuszta a Balaton régi dűnéin alakult ki. Az itteni homokbuckákról származó homok az egész országban keresett. Tiszta, minőségi, kiválóan felhasználható falazásra, vakolásra, de betonadalék célra is kiváló, valamint tömedék céljára is felhasználják. A látrányi bányahomok színe erős sárgás, a folyami homokkal ellentétben, mely világos, szürkésebb árnyalatú. A látrányi homok kiváló falazó termék.

Vegyes homok siófoki telephelyünkön

A vegyes homok szintén keresett a szóródó építőanyag kereskedelemben. Az építőiparban a vegyes homokot kevésbé szilárd habarcsokhoz használják. Ha szilárdabb, erős habarcs szükséges, olyan helyeken, melyeket az időjárás viszontagságai jobban érnek, akkor szükséges folyami homok alkalmazása is a habarcsban. Habarcsnak csak a megfelelően mosott homok használható fel, mert különben nem lesz elég szilárd, berepedezik és porló lesz. A felesleges anyagot, iszapot megfelelő technológiával ki kell mosni a homokból, mielőtt az felhasználható az építőiparban. Tekintse meg tisztított homok kínálatunkat telephelyünkön, Siófokon!

Folyami homok siófoki telephelyünkön

A szóródó építőanyag kereskedelemben a folyami homok a minőségi habarcs alapanyag megfelelője, ám vakolat készítésére is ideális. Siófoki telephelyünkön kapható tiszta folyami homok a minőségi választás az Ön építkezéséhez. A megfelelő tisztítással az agyagtartalom nagyon elenyészővé válik, így a folyami homok, megfelelően tisztított állapotban a szóródó építőanyag kereskedelem egyik legfontosabb terméke. Siófokon, telephelyünkön kapható folyami, tavi homok kiválóan tiszta. Felhasználás előtt, mivel az építkezés helyszínén belehullhatnak szennyeződések, mindenfajta homokot át kell szitálni. Telephelyünkön, Siófokon kapható rostált, mosott folyami homok felhasználásra kész állapotban.
Nemcsak építkezésre, hanem kertészeti célra is ajánljuk a nálunk, Siófokon kapható tiszta folyami homokot, mely a szóródó építőanyag kereskedelem kedvelt terméke.
Virágágyakhoz szokták például, 5 cm vastag rétegben használni a rostált és mosott folyami homokot, keverve tőzeggel, vagy tőzeget és perlitet használnak. A folyami homok a növények gyökereztető közegébe, adalékanyagként fontos, ha a talaj ott túlságosan tömött. Így lazítva a talajszerkezetet, a gyökérzet a tápanyagot jobban fel tudja venni. Elősegíti, hogy az adott virágföldben jobb legyen a levegő –és vízáramlás, de nagyon fontos, hogy csak indokolt esetben adagoljuk, a kellő mértékben. A folyami homokot szokták a cserepes vagy ládás növényeknél alkalmazni.

A telephelyünkön, Siófokon kapható tisztított homok felhasználása játszótereken, homokozókba:

A homokozóba felhasználható homokkal szemben mások a követelmények, mint az építőiparban használatos homoké. A megfelelően mosott és szárított kvarchomok általánosan használt homok a gyermekek homokozójába. Sokan keresik a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható, megfelelő tisztaságú homokot játszóterekbe, homokozókba.
A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható homokok csoportosítása felhasználási területek szerint:
- Az epoxi homok olyan száraz kvarchomok, melyet epoxi padlók készítéséhez használnak. Igen kemény szemcsékből áll, ún. tüziszárítással kezelik. Epoxi gyantával keverve, epoxi habarcsokban, valamint padlókban használatos. Színe természetesen halvány, szemcsemérete különböző. A hagyományos, szóródó építőanyag kereskedelemben kapható száraz kvarchomok színe egységes, szemcsemérete 0,3–0,8 milliméter. Eltérő színekben termelik ki.
- A pázsit karbantartására használt homok is kvarchomok, szintén a szóródó építőanyag kereskedelem általánosan elérhető terméke. 0,1-0,8 mm szemcseméretű. Ezt nemcsak a kerti fű, hanem a nagyobb füves területek karbantartására is használják: kiegyenlítik, ápolják vele a területet és a homok stabilizálja úgy a talaj állapotát, hogy a fű megfelelően kap tápanyagot belőle. Focipályákhoz, golfpályákhoz keresett anyag a szóródó építőanyag kereskedelem területén.
- Nálunk, Siófokon legnagyobb arányban az ún. építési finom homok kapható, a szóródó építőanyag kereskedelem területén. Ez alkalmas a finom vakolatok készítésére, mivel szemcsemérete 0,063-1 mm. Nagyon finom, tisztított, rostált kvarchomok.
- A habarcshoz és vakolatokhoz használható, durvább szemcseméretű homok is szóródó építőanyag kereskedelem fontos terméke. Szemcsemérete 0-4 mm, ezért durvább felületet ad. A kis szemcseméretű betonnak is fontos alapanyaga.
- Az ún. szűrőhomok vízszűrésre, tisztításra használatos. Kvarchomok a szóródó építőanyag kereskedelem területén, ami megfelel az EN 12904 és a DIN 4924 standardoknak. Szemcsemérete különböző. Modern mosás, tisztítás után értékesíthető a szóródó építőanyag kereskedelemben a szűrésre alkalmas homok. Erre a célra rendkívül vegytisztának kell lennie az adott homoknak: 96-99 % SiO2.
- A homokozókba való homok lehet tiszta bányahomok, mely a szóródó építőanyag kereskedelem területén általánosan kapható, mert annak finom szemei kevesebb nedvesség hatására is jól tapadnak. Ilyen célra is vásárolhat homokot nálunk Siófokon, telephelyünkön.

Murvák:
22/80 murva, forgácskő
0/45, 20/55 murva
11/22, és 0/22 murva
0/4, és 4/11 murva

A murva apró méretű kőzúzalék, összetört kő vagy borsókavics. Helytelenül sódernek nevezik. A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható murva, különböző besorolás alá esik.
A 12-20-as murva és a 20-55-ös sem használható sár elleni feltöltés céljára.
A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható, 5-12, 12-20, illetve 20-55 számozású murva a dísz murva. Ezt nem lehet lejtős területre tenni autófeljárónak.
A murva nem használható olyan helyen, ahol a kutya sokat szalad, mert fennáll a sérülés veszélye.

A szóródó építőanyag kereskedelem területén kapható murva fajtái:
A kerti murva élénk fehér színű, zúzott kő. Kétfajta kerti murva kapható a szóródó építőanyag kereskedelemben: az 5-12-es, melynek mérete 5 mm és 1,5 cm között van, illetve a 12-20 –as, melynek mérete 1,2 cm és 3cm között van. Mindkettő hófehér.
Már más fajta, sárgás árnyalatú az útépítési zúzalék vagy más néven poros murva, a szóródó építőanyag kereskedelem területén. Ennek legnagyobb mérete 3 cm. Jól lehet tömöríteni.
A szóródó építőanyag kereskedelem terén kapható 5-12-es besorolású kerti murva alkalmazható a kertben különböző célokra: a tuják közé, virágágyások szélére, a kerti járdákra járófelületnek szokták tenni, de gépkocsi feljáró borításának is alkalmas, illetve a temetőbe a sírok díszítésére szokták használni.
A 12-20 kerti murva mindezek mellett alkalmas a parkolók aljzat feltöltésére is.
A 22/80 murva vagy forgácskő
A szóródó építőanyag kereskedelem terén kapható forgácskő nagyobb méretű, erős tört kő, építőipari és kertészeti felhasználásra, Siófokon, telephelyünkön megvásárolható.
Például, alkalmas gerendaházak alapozásához segédanyagként, megfelelően tömörítve. Emellett, alkalmas a térkövek, térburkolat alá alátöltésnek, a gépkocsi beállókhoz, homok, vagy földút töltésére, útalapokhoz.
Földek: töltés föld, telephelyünkön, Siófokon
Feketeföld
Rostált feketeföld telephelyünkön, Siófokon
Tőzeges rostált feketeföld Kertépítők, felújítók figyelmébe ajánlanánk jó minőségű, bevizsgált feketeföldet, amely rostált, és tőzeggel kevert rostált formában is rendelkezésre áll.

A jó minőségű és bevizsgált feketeföld, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában Siófokon, alapvető az építkezés, nagyobb felújítás alatt aktuálissá váló kertrendezés, nagyobb kerttervezési munka kivitelezéséhez, növények újratelepítéséhez épületbontás után. A bevizsgált feketeföld egyre nagyobb érték, a kialakítandó természeti környezet alapja. Minősége, tisztasága alapvetően fontos ahhoz, hogy az építkezés vagy nagyobb felújítás után telepített, vagy újratelepített növények egészségesen fejlődjenek, és tartósan életben maradjanak. A feketeföld a talaj felső, tápanyagban gazdag rétege, amely rendkívül lassan alakul ki. Európa belső területein a száraz területeken jellegzetes, nagyon hasznos talaj típus. A feketeföld csak ott tud nagy mennyiségben, természetesen kialakulni, ahol egy évben legalább 500 mm csapadék esik. Szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában, Siófokon, a bevizsgált feketeföld minőségét, tisztaságát gondosan ellenőrizzük, hogy kerttervezési célokra teljes mértékben alkalmas legyen.

A szóródó építőanyag kereskedelemben is kapható feketeföld fizikai jellemzői:

A feketeföld A-szintjének színe sötét. Ez a szint nagyjából 1 m vastagságot tesz ki természetes körülmények között. A feketeföld B-szintjét már jellemzi a gyengébb szerkezet, esetleg sokszor hiányozhat is ez a szint. A C-szint pedig gazdag kalcium-karbonátban. A nálunk, siófoki szóródó építőanyag kereskedelemben kiemelkedő telepünkön is kapható minőségi, bevizsgált, ellenőrzött feketeföld löszös talajban alakul ki. Termőtalajok közül az egyik legjobb.
Érdemes megvásárolni, kedvező feltételekkel siófoki szóródó építőanyag kereskedelem terén megbízható telepünkről annak is, aki kertjében jobb eredménnyel, nagyobb hozammal szeretne zöldséget, gyümölcsöt termeszteni. Hazánk területe szerencsére igen gazdag minőségi feketeföldben. Az építkezés, felújítás, épületbontás során kitermelt, helyben felhasználásra nem kerülő föld gyakran tartozik a minőségi feketeföld kategóriába. Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk a feketeföldet folyamatosan elérhetően, kínálja Önnek.

A siófoki szóródó építőanyag kereskedelem terén egész évben elérhető telepünkön is kapható feketeföld alkotóelemei közé tartozik az agyag, az iszap és a homok. Ezek a feketeföldben különböző szemcseméretű frakciók: a legfinomabb szemcséjű anyag az agyag benne, már nagyobb szemcséjű az iszap tartalom, a legdurvább szemcséjű alkotóelem pedig a homok.
Ha a talaj nedvességtartalma lehetővé teszi, kifejlődik rajta a növényzet, valamint megindul az egyre differenciáltabb élet kifejlődése benne. A talajban alapvetően igen sok faj él. Ezek hozzájárulnak a minőségi feketeföld természetes kialakulásához adott területen.
Szóródó építőanyag kereskedelem Siófokon: a nálunk kapható minőségi, bevizsgált, ellenőrzött feketeföld kialakulásának, mint általában a talaj kialakulásának a folyamata a következő:

A talajréteg kialakulásához először a földben lévő különböző kőzetek mállása szükséges. Először a fizikai, majd a kémiai mállás következik. A mállási folyamat egy szükségszerű, természetes és állandó folyamat a földben. Ezután, a talaj kialakulásához elengedhetetlen az is, hogy a földben élő növények, élőlények elpusztulása során, azoknak biológiai mállása következzék be (szintén természetes és állandó folyamat a talajban.
A málladékon különböző élőlények élnek, lebontják, átalakítják azt (egy biogén képződmény lesz belőle). Ezek a földben természetesen jelen lévő mikroorganizmusok, és kicsi növények, állatok, gombák felelősek azért, hogy termőtalaj alakuljon ki. Emiatt, a termőtalajban kialakul a megfelelő összetétel, vagyis a különböző szerves anyagok összessége: sokféle szénhidrát, fehérje, lipid, illetve a talajban a speciális anyag, a humuszanyag. A szóródó építőanyag kereskedelem területén ma már természetes, hogy helyet kap a minőségi termőföld árusítása is: telepünkön, Siófokon a minőségi, bevizsgált, ellenőrzött feketeföld kedvező feltételekkel vásárolható, szállítható.
A feketeföld mellett a barna föld, valamint az öntéstalaj mellett, különböző összetételű föld vásárolható nálunk siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk telephelyén.

A szóródó építőanyag kereskedelem területén alapvetően elérhető a termőföld, melynek minőségét alapvetően meghatározza a humusztartalom. A humusz, más néven televény a talaj barna vagy fekete színű alkotórésze. A különböző növények, állatok által, azok pusztulása következtében alakul ki. A szerves, vagyis növényi és állati anyag korhadása során keletkezik a humusz. A felbontó szerves anyag minősége s a korhadás foka szerint nagyon eltérő. (l. Huminanyagok). A szóródó építőanyag kereskedelemben is megvásárolható termőtalajban a humusztartalom képződése bizonyos feltételekkel lehetséges csak: a levegő, a megfelelő mennyiségű csapadék és a megfelelő hőmérséklet. Emellett, a lebontott, korhadó szerves hulladék és a lebontó mikroorganizmusok fajtája befolyásolja a termőtalaj minőségét. A talajban a nedvesség és a megfelelő hőmérséklet következtében, a hasadó gombák hozzájárulnak a lassú égés, vagyis oxidáció folyamatához. Ez a folyamat a humifikáció. Ennek folyamán szénsav keletkezik, emellett víz és különböző ammóniák. Eközben a szerves hulladék egyre jobban besötétedik, bebarnul, egyre könnyebb lesz. Leegyszerűsítve, a magyarországi minőségi termőtalaj keletkezése is ilyen bonyolult biológiai folyamat következtében megy végbe. Ez a folyamat lassú és érzékeny. A környezetszennyezés miatt a minőségi, tiszta termőföld, különösen a feketeföld, igen értékes, egyre értékesebb. Siófoki cégünk kínálatában a szóródó építőanyag kereskedelemben is kapható feketeföld egyre fontosabb termék.

Szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában Siófokon, különböző típusú, összetételű föld kapható. A humusztalajok ezek közül kertészeti, mezőgazdasági célra alkalmas, kiváló, ellenőrzött talajok. Ahhoz, hogy a talajt humuszban gazdag talajnak nevezhessük, legalább 10%-ban tartalmaznia kell a humuszt. A minőségi termőtalaj, mely szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában Siófokon, kapható, 10-20% humusztartalmával kertépítőknek, kertészkedőknek kimondottan ajánlható a gazdag, egészséges növénytakaró helyreállítására. Ennél alacsonyabb humusztartalmú talajokat (5-10%-) már humózus talajnak nevezzük. A szóródó építőanyag kereskedelemben is kapható minőségi termőtalaj humusztartalma nagy arányban származik tőzegből alkotott lápból, ez is mutatja, hogy telephelyünk Siófokon a minőségi talaj választékot a környéken kitermelt talajok közül, kedvező feltételekkel szerzi be és árusítjuk Vásárlóinknak. A mocsári jelegű területeken keletkezett termőtalaj minőségi, erős talaj, a feketeföld mellett előfordulhat sötétbarna, sötétszürke színű talajréteg, ami szintén kiváló. Ez a termőtalaj nagyjából másfél –három méter vastagságban váltakozhat, legfelül van a feketeföld réteg, ami a kertben, alkalmas a gyengébb talajok ideális feljavítására is.

A nálunk, siófoki szóródó építőanyag kereskedelemben kiemelkedő telepünkön is kapható minőségi, bevizsgált, ellenőrzött feketeföld száraz állapotban ideálisan laza, emellett, a nedvességet nagyon jól felveszi és megtartja. A feketeföld színe miatt is sok hőt elnyel, ám ennek ellenére hűvös a nedves feketeföld tapintása. A feketeföld Magyarország különböző, növénykultúrában gazdag területeken, különböző, egyaránt gazdag összetételű, kertészek hozzáértéssel, megfelelően keverik a különböző talajokat, hogy adott növény számára megfelelő legyen. A tereprendezés során, ha veteményes kert kialakítása a cél, a minőségi talajt szükséges lehet, hozott talajjal feljavítani. Ebben is lehet siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk az Ön segítségére.
Szóródó építőanyag kereskedelem Siófokon: Minőségi föld kapható kínálatunkban, mellyel a tereprendezés után, könnyen visszaállítható a növénytakaró, az építkezés után a telken:
A talaj felső rétege, melyet megművelünk, a termőtalaj, vagy termőföld. Itt bomlanak le a növények, a szerves hulladék, ezért a talaj e része a legtermékenyebb. Különböző vastagságú lehet, minősége, összetétele is különbözik. Ha a telken a talaj termőföld rétege nem elég erős, vagy nagyon sok benne a homok, akkor szükséges minőségi feketefölddel feljavítani a termőréteget, hogy a növények megfelelően fejlődjenek benne. Maga a termőréteg csak 5 -10 cm vastag legtöbbször, de lehet 30 -40 cm vastag is, vagy ennél vastagabb. Magyarországon a termőtalaj átlagvastagsága 10-20 cm.
Sokan az építkezés, felújítás, épületbontás után már azonnal, szeretnék a kertet is kialakítani. Ehhez elengedhetetlen a jó föld. Nálunk, siófoki szóródó építőanyag kereskedelemben kiemelkedő telepünkön kapható minőségi föld alkalmas kertészeti célokra, talajjavításra. Egyéb, nem kertészet, növénytermesztés, hanem csak egyéb gépi földmunka, területrendezés, feltöltés céljára viszont a töltésföldet használjuk.
Különböző jellemzői lehetnek a talajnak a telken, ezért Megrendelőink számíthatnak azzal kapcsolatos szaktanácsadásunkra is, hogy az adott növénytakaróhoz, kert kialakításához, siófoki szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó telepünkön vásárolva, mely típusú föld az ajánlott, adott célra. Alkalmazkodni kell a meglévő, illetve eredeti növénytakaró igényeihez, ha a növénytakaró helyreállítása a cél.
Az agyagtalaj például, finom összetételű, igen tömött, (kötött talajnak is nevezzük) mivel a vizet nehezen engedi át. A túl anyagos talaj megnehezíthet sok kerti munkát és emiatt, megfelelően célszerű keverni más talajokkal az adott célra.
Már a laza talajok közé tartozik a homoktalaj. Nagy részecskékből áll, a vizet gyorsan és könnyen átereszti. Ha az Ön kertjében nagyon nagy a talaj homoktartalma, akkor annak öntözése is nehézkes és nem olyan hatékony, mert a víz gyorsan, szinte átfolyik rajta. Igazából, meg kell találni az adott növénytakaróhoz megfelelő vízáteresztő képességet, nem jó, ha túl kicsi, az se jó, ha túl nagy a vízáteresztő képesség. Ezen a téren Megrendelőink, Vásárlóink számíthatnak siófoki cégünk szakszerű segítségére, szaktanácsadásra, ha nálunk vásárolja a minőségi földet talajjavításhoz. A túl laza, homokos talajban maga az öntözés mossa le a tápanyagokat az alsóbb rétegekbe, ahol a növények gyökerei már nem érhetik el azokat.
Magyarországon a legtöbb növénynek közepesen kötött talaj való. Tehát, a talaj összetételének javításakor erre törekszünk. Siófoki, szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában többféle kiváló föld kapható.

Szükség van talajjavításra:
Építkezés, felújíts, épületbontás esetén, mivel megbolygatják a munkagépek a talajt, amikor például a házalapot készítik el, illetve általában a gépi földmunka során. Ezért is olyan fontos és egyedülálló siófoki cégünk szolgáltatása: nálunk, a gépi földmunka megrendelésével, optimálisan rendelhet minőségi feketeföldet, egyéb földet a talaj helyreállításához: a minőségi, bevizsgált, ellenőrzött feketeföld szóródó építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cégünk kínálatában Siófokon elérhető, praktikusan akár cégünk más szolgáltatásaival együtt, az építkezés helyszínére szállítva.
Előfordulhat az is, hogy a talaj termőrétege túl vékony, vagy túlságosan kötött, vagy laza a talaj.
Akkor is szükség van minőségi földjavításra, ha olyan növényt ültet, amelynek mélyebben van a gyökérzónája.
Előfordulhat, különösen sziklás területeken, hegyvidéken, hogy a kertben maga a talajszint nem elég vastag. Ilyenkor a kellő vastagságig fel kell tölteni és a legfelső rétegen termőtalajt kell kialakítani. Mindebben számíthat cégünk szolgáltatásaira Siófokon és vonzáskörzetében.

Tőzeg


A tőzeg a szóródó építőanyag kereskedelemben is árusított, elsősorban kertészeti célra használt anyag. A tőzeg a tőzeglápokból keletkezik, azokból kivált, humifikálódott üledék.
A nálunk, Siófokon kapható rostos tőzeget a virágföldbe, illetve a virágágyás talajába kell nedolgozni. A tőzeg a víz tárolása miatt fontos: nagyon sok vizet magában tud tartani. A laza homokos talajba, melyben addig nagyon nehezen éltek meg a növények, szükséges a rostos tőzeg, mert tömöríti. A nagyon tömör agyagtalajba is szükséges, mert azt lazítja. A talaj fizikai szerkezetének javítására tehát a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható tőzeg alapvetően fontos minden kertészkedőnek.
A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható tőzeg lehet lúgos és savas kémhatású is. A savas tőzeget olyan növényekhez ajánlott használni, melyek a meszes közeget nem tűrik: például az orchidea, a rhododendron, azálea, magnólia.


A szóródó építőanyag kereskedelemben, nálunk Siófokon kapható tőzeg egyéb előnyökkel is rendelkezik: a palánták nevelését egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi, emellett a kertészeti munkában is megköti az esetleges kellemetlen illatokat, gázokat.

Bazalt 0/5
A szóródó építőanyag kereskedelem terén, nálunk, Siófokon kapható bazalt az útépítésben és a vasúti alapozásban használható fel, mint zúzott kő. Erre a célra ugyanis csak nagyon kopásálló követ szabad használni. A bazalt nagyon kopásálló és szilárd kőzet. Mellette még az andezitet is szokták használni útalapokba, vagy a vasúti alapozáshoz használatos még a mészkő vagy riolit kőzúzalék is.
Az alsóbbrendű utak útalapjába használatos még a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható kovás homokkő, dolomit, vagy keményebb tufa is. A vasúti alapozás céljára a szóródó építőanyag kereskedelemben, nálunk Siófokon is kapható, nagyobb méretű zúzott kő az alkalmas (6-12 cm átmérő). Az útépítéshez a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható durva kőzúzalékot használják, amit aszfaltba ágyaznak. Erre kerül a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható bazalt, kb. 2 cm átmérőjű tört bazalt formájában, szintén aszfaltba ágyazva.

A szóródó építőanyag kereskedelem területén, nálunk, Siófokon kapható bazaltról bővebben

Hazánkban a kitermelésre kerülő bazalt a felsőpannon földtörténeti korban képződött, de van pleisztocén korban kialakult bazalt is. A Balaton-felvidék gazdag a jó minőségű bazaltban, melyet Siófokon, telephelyünkön Ön megvásárolhat kedvező feltételekkel. Ma már, a Balatonhoz közelebbi részeken természetvédelmi okokból a bazaltbányászat megszűnt, de számos más területről, siófoki cégünk folyamatosan beszerzi a minőségi bazaltot. A szürke, fekete színű vulkanikus kőzet fő felhasználási területeit fizikai tulajdonságai határozzák meg.
A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható bazalt keletkezése:
A vulkanikus tevékenység következtében, a híg, folyós állapotú bazalt láva igen gyorsan hűl. Nagy felületen szétterülve hűl le az anyag. A bolygón nagyon nagy arányban, az óceánfenéken terül el. Hawaii fő vulkánja, a Mauna Loa is legnagyobb arányban bazaltot tartalmaz.
Tulajdonságai:
A szóródó építőanyag kereskedelem területén kapható bazalt a leggyakrabban előforduló kiömléses kőzet. Finom szemcséjű, bázisos anyag. A következő ásványokat tartalmazza: a zöldes színű olivin, továbbá a piroxén és plagioklász ásványok. A szóródó építőanyag kereskedelem területén kapható bazaltkő SiO2 tartalma viszonylag alacsony, 50%. Akcesszorikus (nem kőzet meghatározó) jelleggel előfordul benne apatit és magnetit is.
A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható bazalt szerkezete:
A gyors lehűlés következtében a szóródó építőanyag kereskedelem területén kapható bazaltban nagy számban találhatóak aprószemcsés kristályok és közöttük, némi kőzetüveg is. A kristályok alakja a bazaltban különböző. A kristályok nagyon kicsik, nagyítóval is alig látszanak.
A szóródó építőanyag kereskedelem területén kapható bazalt elválási formái:
Az oszlopos bazalt:
A bazalt a hűlés következtében, a zsugorodási központjai közt repedések keletkeznek a felszínen. Ha a láva nagy területen, egyenletesen terül el és egyenletesen hűl, akkor a repedések hat, vagy ötszögletű mintázatokban sejtekké válnak. Ezért ilyen formában kitermelhető a bazalt, poligon szerkezetű, tömör anyagként.
A párna bazalt, vagy párnaláva is jellegzetes előfordulási formája a szóródó építőanyag kereskedelem területén kapható bazaltnak.
A víz alól feltörő láva alkot kerek alakú, párnaszerű alakzatokat. Külső részük üvegszerű lesz a víz miatt. Ez a párnaszerű alakzat a belső nyomástól továbbalakul, egészen érdekes formákká, mert a repedéseken át a belső, még olvadt anyag átbuggyan. A párnabazalt az óceánközépi hátságoknál található meg főleg, de bárhol előfordul, ahol a láva a vízben tört fel.
A szóródó építőanyag kereskedelem területén kapható magyar bazalt:
A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható bazalt Magyarországon, geológiailag értelemben a Kisalföld, a Balaton-felvidék és Nógrád területén lelhető fel számottevő mennyiségben. A Balaton-felvidék bazalthegyei ezek közül a legismertebbek: Szent György-hegy, Badacsony, Bondoró-hegy, Csobánc, Halyagos hegy, Hegyestű, Gulács, Szigliget, Tátika, Haláp.
A bazalt a Naprendszer egyik leggyakrabban előforduló kőzete.
A szóródó építőanyag kereskedelem területén kapható bazalt felhasználásáról:
Az útburkolásnál, a macskakövet nemcsak négyszögletűre faragva, hanem természetes, hatszögletű alakjában is felhasználhatják. (bazaltorgonából való bontással). Bécsben az utcakövek például Somoskőről származnak.
A szóródó építőanyag kereskedelem területén kapható zúzott bazalt a vasúti ágyazat mellett a beton –és aszfaltburkolathoz is, vázszerkezetben használatos, cement és bitumen kötőanyaggal.
A bazaltból készül a bazaltgyapot is, aminek hő –és hangszigetelése kiváló.
Még a szobrászatban is használt anyag, pl. Borsos Miklós több művét bazaltból készítette.
Nálunk, Siófokon többféle formában kapható bazalt, melyet Ön megvásárolhat különböző méretekben, állapotban. A Balaton vidékéről származó bazalt minőségéről győződjön meg nálunk!
Vízépítő kő, telephelyünkön, Siófokon
A természetes vizek rendben tartására, a vízkárok elleni hatékony védelemre szolgáló vízépítési munkához kiváló minőségű, a célnak megfelelő kőanyag kapható telephelyünkön, Siófokon.
A vízépítés körébe tartozik a legnagyobb részben építés, építési jellegű műtárgyak megépítése, a víz használatát elősegítő létesítmények megépítése. A jó vízépítő kőanyag alkalmazása, beépítése a vízépítési műtárgyak szempontjából alapvetően fontos. Siófokon, telephelyünkön ellenőrzött minőségű vízépítő kő kapható. A vízépítési műtárgy megépítése hosszú távú beruházás. A legfőbb anyag a beton és a megfelelő kötőanyaggal épített kőszerkezet. A vízépítési létesítmény pedig olyan, vízépítő kő felhasználásával épített szerkezet, melyhez kötőanyagot nem használnak, lehet földanyagú is. Eszerint, ebbe a kategóriába az árvízvédelmi töltések tartoznak, melyeknek a vízépítési kő szintén fontos alapanyaga a föld mellett.
A statikai és hidraulikai tervezés során is, a vízépítési munkánál, a vízépítő követ az igényeknek megfelelően választják ki. Mérete, formája, beépítésének módja, az esetlegesen használt kötőanyag mind eszerint kerül megválasztásra. Siófokon, telephelyünkön a legtöbb vízépítési munkához kimondottan alkalmas vízépítési kő kapható.
A szóródó építőanyag kereskedelem területén kapható vízépítő kőnek meg kell felelnie a megépítendő vízépítési létesítmény igényeinek: a létesítmény ki van téve a természeti erők támadásának: különbözőek az altalaj viszonyai, a geológiai, geo technikai jellemzők és az időjárási viszonyok is. Eszerint, a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható vízépítő kő elsősorban mindezeknek a hatásoknak ellenálló kell, hogy legyen.
A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható vízépítő kő a vízépítési műtárgyakba való beépítéskor, felhasználáskor meg kell, hogy feleljen a következő követelményeknek: a vízépítési műtárgy fő funkciójának, ( a víz lefolyásának szabályozása), illetve a vonalas létesítmények kereszteződése. A vízépítő kő stabil anyaga, tömör szerkezete lehetővé teszi, hogy ellenálljon a folyadék folyamatos nyomásának, fizikai, kémiai hatásának. A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható vízépítő kő bizonyos hidraulikai követelményeknek is meg kell, hogy feleljen. A vízépítési műtárgy funkciója lehet pl. a víz átemelése alacsonyabbról magasabb térszínű helyre. A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható vízépítő kő a szerint kerül kiválasztásra, hogy milyen jellegű vízépítési műtárgy épül: lehet keresztezési, szabályozó, esés összpontosító, valamint gépi vízemelési műtárgy, vagyis szivattyútelep.

Nálunk Siófokon, nagyberuházók is megvásárolhatják a kiváló minőségű vízépítő követ.

Kiegészítés: egyéb, a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható kőanyagok


Az andezit szürke vagy sötétszürke színű, melyben gyakori a porfír ásvány kitüremkedés. A szóródó építőanyag kereskedelem kapható andezit kőre 56-63% SiO2 tartalom és vas, magnézium tartalom a jellemző. Az andezit, hasonlóan a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható bazalthoz, az építőipar különböző területein felhasználható, ahova nagyon erős, nagy szilárdságú, ellenálló kőanyag szükséges. Díszkőnek is szokták vásárolni. Az andezit terméskő az épületeknek markáns, stílusos, erős összhatást ad. Osztályozott és osztályozatlan formában is kapható a szóródó építőanyag kereskedelemben. Beltéri, kültéri burkolóanyagnak is alkalmas. A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható andezit támfalak építésére, burkolására is használt kő. Andezitből készülhet konyhai munkapad, lépcső, pad is, szintén megfelelő megmunkálás után.
A gránit is vulkáni kőzet, viszont színe világosabb fehér, szürke, ám előfordul zöld, rózsaszín és kékes árnyalatú gránit is. A szóródó építőanyag kereskedelemben is kapható sötét gránit nagyon sok sötét színű ásványt tartalmaz. A gránit, mivel nagyon ellenálló, építőkőnek ideális. Nem hajlamos a mállásra, ezért burkoló –és díszítőkőnek is nagyon alkalmas a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható gránit. Felhasználása megegyezik az andezit, bazalt építészeti felhasználásával, sőt, a kavicsa is keresett. A nagyobb tömbökből sírköveket, emlékműveket készítenek. 

A riolit vulkáni kőzet, amelynek gyakran erősen porózus szerkezete van. A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható riolit szerkezete: 69% SiO 2, jelentős a K és Na tartalma. Világosszürke színe vöröses árnyalatú ott, ahol porlódik. Kovasavban gazdag, sőt, különleges hatást tulajdonítanak neki. Még ékszerek is készülnek belőle. Kiválóan csiszolható, nagyon szép kőanyag. Mivel szerkezete porózus, ezért a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható riolit kő (bár ritkább), alkalmas hangszigetelésre is. A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható riolitot leggyakrabban az építőiparban a durva kövek és a habkövek, a duzzasztott perlit gyártásában használják fel, (agroperlit), valamint kiválóan alkalmas homlokzati, beltéri és kültéri díszburkolatnak.
Rendelésre: Fehér kvarchomok
A fehér kvarchomok nálunk, Siófokon, rendelésre kapható.
Ez a tiszta, puha homok a földtörténet harmadidőszakából, a pannon korszakából származik. Igen magas a szilíciumdioxid tartalma. Nagyon tiszta, fehér. Az üveggyártásban általánosan használt homok, a kerámiagyártás fontos alapanyaga, emellett építőipari felhasználása is jelentős.
Magyarországon a fehér kvarchomok nagy mennyiségben csak Fehérvárcsurgó és Kincsesbánya között található, Fejér megyében. Megrendelésre, készséggel szállítunk Önnek kiváló minőségű fehér kvarchomokot.

A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható fehér kvarchomok felhasználása

A finom fehér építőhomok felhasználása: fehér vakolatok (melyek nagyon simák, finom kialakításúak), kültéri és beltéri vakolatok készítésére is kiváló. Szemcsemérete: 0,063-1 mm. A dekoratív vakolatokat, fehér ragasztóhabarcsot ezzel készítik, ám a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható fehér kvarchomok alkalmas arra is, hogy a márványburkolatokhoz a ragasztóhabarcsot elkészítsük. A márvány mellett az áttetsző kövek ragasztásához is használják. A restaurátorok kedvelt alapanyaga, nagyon finoman lehet vele dolgozni.
A babahomok olyan fehér homok, amely homokozókba ideális. Nagyon dekoratív, szemcsemérete igen kicsi: 0,063-0,355 mm.
A fugahomokkal lehet a burkolólapokat, mosott lapokat egészen pontosan, jó minőségben fugázni. Szemcsemérete 0,1–0,8 mm, illetve 1–2 mm között van. A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható, tüziszárított homok alkalmas a fuga elkészítéséhez, kitűnően önthető, minőségi fugaanyag készíthető belőle.
Az egyengető homokot szokták használni a füves területek karbantartásához. Szemcsemérete 0,1–0,8 milliméter.
A minőségi szűrőhomok is fehér kvarchomok: víz szűrésére, tisztítására alkalmas. A szóródó építőanyag kereskedelemben kapható szűrőhomoknak meg kell felelnie a szemcseméretekről szóló építőipari szabványoknak: EN 12904 és DIN 4924. Modern tisztítási, vízleválasztási technológiát használnak feldolgozásához.
A habarcshoz és vakolathoz felhasznált, szóródó építőanyag kereskedelemben kapható fehér kvarchomok szemcséi nagyobbak, durvábbak. Szemcsemérete 0–4 mm. A durva habarcsok készítéséhez használják, durva felületű vakolatok készítéséhez, valamint finom betonokhoz.
A strandröplabda pályák borítására is a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható fehér kvarchomok használható. A versenypályák előírásai meghatározzák a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható, strandröplabda pályák borítására használható fehér kvarchomok fizikai követelményeit. Az erre a célra alkalmas, fehér kvarchomok használható. A versenypályák előírásai meghatározzák a szóródó építőanyag kereskedelemben kapható kvarchomok évekig használható. SIO2 tartalma 99 százalék, ami rendkívüli tisztaságot jelent. Jellemző rá, hogy nem porzik és a homokszemek nem túl érdesek. Agyagtartalma nincs. Akár eső után azonnal is szórható állapotú marad. A pályákon emellett megoldják a megfelelő vízelvezetést. A szemcseméret 0,1–1 mm, mivel fehér, igen hasonlít a tengerparti homokra. Egy pályához általában 38–40 m3 fehér kvarchomokot használnak.
Siófokon, telephelyünkön, rendelés után a fehér kvarchomok átvehető.